Cine nu și-ar dori să lucrez doar câteva ore pe zi și să câștige 8000 de euro lunar? Ei bine, se pare că nu multă lume, căci job-ul care oferă aceste avantaje este ocolit de mulți. Însă, un tânăr din Marea Britanie l-a accepta și a vorbit despre locul său de muncă. Unde lucrează acesta?
Mosey, un tiktoker din Marea Britanie, a devenit viral după ce a vorbit despre job-ul său. Acesta spune că a dat lovitura după ce a început să câștige 8000 de euro lunar, însă subliniază că job-ul lui nu este pentru toată lumea. Cu ce se ocupă tânărul din Marea Britanie?
(CITEȘTE ȘI: SIMONA IONIȚĂ S-A ANGAJAT ÎN ITALIA CA VÂNZĂTOARE, DAR A FOST CONCEDIATĂ. IREAL CE A AJUNS SĂ FACĂ ACUM PENTRU BANI)
Mosey este fericit cu noul său job, care îi aduce venituri considerabile. Acesta lucrează ca tehnician mecanic în larg pe o platformă petrolieră, însă admite că această meserie nu este pentru toată lumea. Tânărul spune că are „cel mai mare respect” pentru cei care lucrează în industria sa și asta pentru că nu este ușor să stai perioade mari de timp departe de casă.
Job-ul pe care tiktoker-ul îl are este ocolit de mulți din cauza faptului că presupune izolarea de familie și de civilizație, însă aduce și multe avantaje. Mosey se consideră un norocos pentru că scapă de traficul infernal în care mulți se blochează în drum spre locul de muncă și de orele lungi și chinuitoare la birou.
„Este grozav să cobori până la serviciu. Literalmente, ridică-te, fă duș, îmbracă-te, ieși pe ușă, de-a lungul coridorului, cobori scările și mergi direct la serviciu. Fără griji cu privire la traficul în drum spre serviciu, fără ambuteiaje, fără ore de vârf, fără griji cu privire la defectarea mașinii, la întârzierea trenului sau la întârzierea autobuzului sau la pierderea autobuzului sau a trenului. Pur și simplu te rostogolești din pat și eşti în salopetă”, a mărturisit tânărul.
El a estimat că îi ia aproximativ 60 de secunde pentru a face naveta la locul de muncă, care presupune să repare „orice, de la turbine la toalete”. Locul de muncă a lui Mosey este plătit cât se poate de bine, cu aproximativ 8000 de euro lunar, însă acesta spune că veniturile depind de mai mulți factori: „pentru cine lucrezi, unde lucrezi, locație, cât timp ești plecat”.
„În Marea Britanie, un tehnician va câștiga de obicei între 60.000 și 80.000 de lire sterline pe an. Banii și programul de muncă este exact motivul pentru care o facem. Munca în larg te face să prețuiești timpul petrecut acasă. Cel mai mare respect pentru cei care o fac pe perioade lungi de timp”, a mai spus tânărul.