Ajunul Crăciunului bate la ușă! Spiritul sărbătorilor e viu în fiecare om, deci, cu mic cu mare, cu toții așteaptă dadurile de la moșul cel bărbos, dar și masa care-i aduce pe toți din familie laolaltă, indiferent de colțișoarele lumii în care se află. Astfel, dragi cititori, CANCAN.RO propune un top cu nu mai puțin de 10 trucuri pentru a avea la dispoziție bucate spectaculoase pregătite pe repede – înainte.
De obicei, doamnele sunt cele prezente în bucătărie. Părțile masculine ale familiilor se ocupă, mai degrabă, de asigurarea produselor necesare pentru masa de Crăciun (și nu numai), însă articolul dat se adresează tuturor! Cu atât mai mult cu cât, din pricina locurilor de muncă, ori din cauza altor motive plauzibile, masa de Crăciun ajunge să fie pregătită pe grabă. În acest sens, mai multe mâini de ajutor sunt folositoare oricui!
Adevărata provocare e atunci când la masă se adună toată familia. Fără excepții! De regulă, toți cei plecați peste hotare sau toți cei care trăiesc prin țară, însă departe de cei dragi, aleg să petreacă Sărbătoarea Crăciunului în sânul familiei. Astfel, primul considerent de care ar trebui să ținem cont la masă se referă la numărul de persoane prezente. Majoritatea achiziționează mâncare peste măsură și, astfel, se ajunge în situația inevitabilă ca unele produse să ajungă la coșul de gunoi.
În orice caz, mâncarea e una dintre marile plăceri de care fiecare om se poate bucura după cum poftește. Astfel, la masa de Crăciun și-ar putea găsi locul anumite preparate un pic mai sofisticate, pe lângă cele tradiționale. Atâta timp cât familia se reunește, acesta ar trebui să fie principalul motiv sărbătorit ca la carte.
Pe de altă parte, fiecărui preparat i-ar trebui o rețetă notată pe hârtie separată, pentru a nu se ajunge la o încurcătură. În plus, pe lângă ingrediente, indicat ar fi să fie trecute și băuturile pe care le-am dori consumate împreună cu felul de mâncare respectiv.
Rețetele n-ar trebui să fie unele complicate, asta pentru că reprezintă o risipă de timp, dar există și posibilitatea ca anumite preparate să nu aibă un rezultat satisfăcător. Tot ce e simplu… e și bun! În privința decoranțiunilor, și ele ar trebui alese după același considerent de mai sus. Totul ar trebui să fie simplu, cu bun gust, fără să existe o diversitate de culori.
Recomandat ar fi și ca unele produse să fie pregătite de cu o seară înainte, asta pentru ca în ziua de Crăciun să ne trezim epuizați. Vinul fiert ar trebui să-și găsească și el locul la masă, cu atât mai mult cu cât acesta ne face gândul să zboare la Crăciun!
Masa n-ar trebui să fie plină cu preparate grele, ci cu unele ușor de digerat. Aperitivele e recomandat să fie aerisite, felul principal să aibă în consistență carne, iar felul principal 2, de regulă, ar trebui să fie pește. Fața de masă și șervețelele sunt și ele extrem de importante, astfel, pentru a fi cât mai mult intrați în spiritul sărbătorilor, acestea ar trebui să fie împăturite în mod festiv.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.