Unul dintre cele mai potrivite moduri de a prelungi momentele petrecute afară, alături de cei dragi, în lunile reci este acela de a încinge o vatra de foc de grădină. Înconjurat de familie sau prieteni, vă veți trezi învăluiți în căldura focului de lemne sau a miresmelor îmbietoare de la grătarele care se perpelesc domol pe grilajul incandescent, în ton cu buna dispoziție și zâmbetele celor care așteaptă pofticioși, răsfățul culinar.
Meșterii sibeni ne vor învăța cum trebuie folosit un grătar premium pentru ca acesta să livreze la potențial maxim, preparate culinare desăvârșite cu gust și arome, demne de un veritabil masterchef al grill-ului în aer liber!
Investiția într-un grătar pe lemne profesional este una semnificativă. Așa că, după achiziția inițială, trebuie să te asiguri că știi cum se folosește și întreține corect. Dacă ai ajuns în posesia grătarului minune cu vatră circulară de tip OFYR, tot ce trebuie să faci este să urmărești acești pași simpli, în care te învățăm cum se face primul foc în vatră și cum se pregătesc plita și suprafața de gătit pentru o experiență culinară la superlativ.
Pentru pregătirea focului într-un astfel de dispozitiv, încearcă să folosești doar lemn de esență tare. Ideal este lemnul de fag uscat, tăiat sub formă de buștean de dimensiuni potrivite, care mai apoi se așează în vatră, două câte două, unele peste altele, cu scoarța lemnoasă îndreptată spre exterior. Acest tip de așezare favorizează amploarea flăcării și încălzirea rapidă a vatrei.
Așează cu grijă, 2-3 aprinzătoare de foc (brichete inflamabile) la baza vatrei, sub lemne, pentru aprinderea rapidă și sigură a focului. După aprinderea focului, lasă flăcările să crească pentru ca inelul din oțel corten să se încingă. O dată ajunsă la temperatura ideală, încât să nu mai poată fi atinsă cu palma, înseamnă că suprafața de gătit este pregătită pentru prima răzuire.
Stratul de protecție poate fi răzuit chiar cu spatula pe care o primești în pachetul livrat. Stratul răzuibil cu rol protector este cel care se aplică peste inelul din oțel, imediat ce acesta iese din producție. După încingere (circa 20-30 min.), acest strat pe bază de ulei de floarea soarelui, va putea fi îndepărtat foarte ușor.
După răzuirea primului strat de pe inel, acesta se unge cu ulei (de arahide sau de măsline), folosind un tifon. Plita se unge pe întreaga ei suprafață, chiar și pe buza exterioară. Suprafața bine încinsă se răzuiește din nou, îndepărtând ultimele porțiuni de strat rămase și se unge din nou plita din oțel, cu ulei.
După aproximativ 10 minute, grătarul va fi gata de utilizat! Acum, primul foc este aprins cu succes, iar suprafața de gătit este pregătită pentru ca tu să îți etalezi creativitatea culinară în aer liber! Acum știi cum se folosește corect vatra cu plită din oțel corten de tip OFYR.
Pentru alte detalii și sfaturi despre cum trebuie întreținut sau ce accesorii ai nevoie pentru acest tip de grătar inedit, dar și pentru o gamă completă de șeminee pe lemne cu focare clasice, pe gaz sau peleți, sobe rustice sau modele de gratare pe gaz pentru bucătării profesionale, nu ezita să vizitezi magazinul oline al meșterilor sibieni. Aici vei intra în legătură directă cu specialiștii dedicați să te ajute să-ți găsești produsul perfect pentru nevoile tale premium de încălzire sau decor!