Scandal fără precedent între Pescobar și ANPC! În timp ce afaceristul Paul Nicolau susține, tare și clar, că nu există motiv să fie închisă Taverna Racilor, autoritățile vin cu dovezi. La scurtă vreme după ce i-au închis locația din Timișoara, au făcut publice imaginile din bucătăria localului.
Săptămână cu mobilizare majoră atât pentru inspectori, cât și pentru patronul unui lanț de localuri, acolo unde se adună lumea bună. Prima locație, a cărei activitate a fost temporar întreruptă, este cea din Herăstrău, apoi a venit rândul celei din Timișoara. În acest timp, patronul încearcă să facă toate demersurile pentru a împiedica acțiunile demarate de către ANPC, considerând că este nedreptățit.
Din cauza mucegaiului, alimentelor expirate, mizeriei și a multor altor probleme ce pot fi găsite în GALERIA FOTO a acestui articol, cei de la ANPC au decis să acorde și o amendă de 15.000 de lei și oprirea activității. Redăm motivele invocate de către inspectori:
„Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate în spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator sunt lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023 cantitate 136 kg. O parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizația sanitar-veterinara și pentru siguranța alimentelor în condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate).
Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectate corespunzător, prezentând urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire și depozitare era igienizat necorespunzător (insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respectă condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut”, se arată într-un comunicat.
Văzând că de trei zile nimeni nu reușește să-i facă față lui Pescobar și angajaților săi, directorul de la ANPC a venit personal să pună capăt situației tensionate de la Taverna Racilor. La ce nu se aștepta, cel mai probabil, este că și George Simion a procedat la fel. (VEZI AICI DETALII).
„Încă o dată, îmi asum faptul că am participat activ la întreaga acțiune prin telefon, mesajele rămân pe telefoanele noastre de lucru, nu sunt ascunse, nu sunt. În momentul în care acestei structuri de depozitare i se deschid ușile, este lesne de înțeles că temperatura de afară năvălește în interior. Dacă vorbim despre temperaturi de 30 și ceva de grade, schimbul de temperatură întrerupe lanțul termic, face ca produsele să nu respecte procesul de congelare, depozitare în variantă congelată sau de decongelare în variantă refrigerată.
Decongelarea nu se poate face decât refrigerat. Adică se mută de la temperaturi cu minus, în temperatură de 0,2 grade, pentru ca lent, în 12, 24 de ore, 36 de ore, în funcție de dimensiunea produsului, să poată ajunge la o temperatură utilizabilă, în procesul de gătire în bucătărie”, a declarat directorul ANPC, Horia Constantinescu, pentru CANCAN.RO.