Tinerii căsătoriți pot începe o viață nouă cu un sprijin din partea statului. Există un loc în România unde primăria a pregătit 43 de loturi de teren a câte 500 și 600 de metri pătrați, unde pot fi construite case în regim de înălțime parter + 1 etaj (P+1). Care este, de fapt, prețul de pornire al unui lot.
Primăria comunei Roșia din județul Sibiu scoate la vânzare 43 de loturi de teren pentru tinerii căsătoriți din comună. Spațiile se află la ieșirea spre satul Nou, iar prețul de pornire al unui lot este de 30.000 de lei. Ședința publică de deschidere a ofertelor va avea loc miercuri, 4 octombrie 2023, la Primăria Comunei Roșia.
”Loturile au o suprafață între 500 și 600 de metri pătrați. Le vindem pentru tinerii căsătoriți de la noi din comună. Fiecare lot are o evaluare, evaluarea diferă în funcție de suprafață. Undeva la 30.000 de lei este prețul de pornire. (…) M-aș bucura foarte mult ca ele să fie achiziționate de tinerii căsătoriți de la noi din comună”, a precizat primarul David Ioan, potrivit turnulsfatului.ro.
În România există o lege prin care tinerii între 18 și 35 de ani pot să primească un teren gratuit din partea statului pentru construcția unei case. Tinerii trebuie să facă dovada că nu sunt proprietarii unei locuințe sau al unui alt teren destinat construirii unei case.
Suprafața maximă pentru terenurile care se află în București sau într-un municipiu este de 400 de metri pătrați și minim 150 de metri pătrați. În comună sau sat, suprafețele sunt cuprinse între 250 și 1000 de metri pătrați, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului sau municipiului în care este situat terenul.
Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală ”prezenta lege reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani a unei suprafețe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuințe proprietate personală. Atribuirea terenului se face în folosință gratuită pe durata existenței locuinței proprietate personală, în limita suprafețelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, orașului, municipiului sau sectorului municipiului București în care este situat terenul. Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat sa înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului şi sa o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”
Pentru a obține trenul gratuit ai nevoie de următoarele acte:
Citește și: ADIO, CUMPĂRĂTURI ÎN WEEKEND! VESTE DEZASTRUOASĂ PENTRU ROMÂNI, DACĂ PROIECTUL DE LEGE SE PUNE ÎN APLICARE