Grecia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de mulți români. Prețurile ridicate sau condițiile meteorologice nu i-au împiedicat pe unii dintre români să plece la drum lung, pentru a se bucura de un concediu pe cinste. Totuși, câțiva dintre ei au avut parte și de situații mai puțin plăcute. Mai cu seamă, este vorba despre un fenomen din insulele elene pe care l-au trăit cel puțin 20 de familii de români, care au venit în vacanță. Iată mai jos, în articol, ce au pățit câțiva turiști români.
Mulți români aleg să meargă în Grecia, pentru a se bucura de clipe frumoase alături de cei dragi, de o vacanță pe cinste și de mâncarea grecească, specifică fiecărui colț al insulelor elene. Vara aceasta, deși prețurile au fost mai ridicate, iar condițiile meteorologice au pendulat dintr-o extremă într-alta, mulți dintre români au mers în insulele din Grecia, pentru a-și efectua concediile. Însă, câțiva turiști români au avut parte și de momente mai puțin plăcute, în timp ce se aflau în vacanță. Este vorba despre un fenomen din insulele grecești pe care l-au trăit cel puțin 20 de familii de români care au venit în vacanță.
Mai cu seamă, autoturismele lor au fost prăduite de hoți. Despre acest aspect a notat chiar administratorul unui grup foarte popular pe Facebook, unde românii împărtășesc idei, sfaturi și impresii despre vacanțele în Grecia.
„Am aprobat anul acesta câteva postări cu furturi. Nu le-am numărat, probabil în jur de 10 în Thassos și vreo alte 10 pe alt grup din altă destinație. Comparativ cu anii trecuți, da, sunt mai multe cazuri. Este o nouă realitate pe care încercăm să o înțelegem și să ne adaptăm la ea. Pentru că este foarte important să știm ce să facem”, este mesajul scris de administratorul grupului de Facebook „Forum Thassos”.
Vezi și VACANȚĂ DE COȘMAR! ȚEAPA DE ZILE MARI PE CARE O ROMÂNCĂ A LUAT-O ÎN GRECIA: „PREȚUL A FOST DUBLU”
De altfel, administratorul grupului a notat și trei aspecte esențiale pe care turiștii români trebuie să le ia în considerare, atunci când pleacă la drum, în concediu, cu mașinile personale. Mai mulți turiști români au fost prădați de hoți, însă doar patru cazuri au fost raportate în mod oficial.
„1) De exemplu, trebuie să știm că nu lăsăm lucruri de valoare în mașină. Chiar dacă există ghinionul să nimerească un hoț la mașină noastră, dacă n-ar avea ce să ia, am avea doar paguba unui geam spart, de exemplu, asta dacă nu cumva bruiază închiderea centralizată și intră fără să spargă ceva.
2) În al doilea rând, e bine să verificăm ușile după ce închidem din telecomandă, pentru a evita varianta cu bruiajul de mai sus.
3) În al treilea rând, și cel mai important, este bine să declarăm evenimentele respective la autorități. Pentru că doar așa pot avea o privire de ansamblu, reală, asupra locurilor în care se întâmplă și a lucrurilor care se întâmplă – mod de lucru.
În luna iulie a acestui an au venit pe insulă cu ferry aproximativ 260.000 turiști. Au fost raportate oficial doar 4 cazuri tot anul. Thassos, în special, și Grecia, în general, sunt, contrar aparențelor de moment, destinații sigure. Rata criminalității este scăzută. Iar dacă undeva crește, trebuie ca autoritățile să știe acest lucru astfel încât să redimensioneze efectivul de agenți, să facă operațiuni de filaj sau flagrant, să învețe și să prevadă modul de lucru și locul în care vor acționa”, a mai notat bărbatul.
Sursă foto: Pixabay