Produsele tradiționale românești se bucură tot mai mult de succes pe piața europeană. Este și cazul unei băuturi alcoolice din țara noastră, care a ajuns la mare căutare în Germania. Citiți în continuare care este produsul tradițional românesc pentru care nemții au ajuns să stea la coadă ca să-l cumpere.
În ultimii ani, turiști din întreaga lume au ajuns să cunoască savoarea produselor tradiționale românești. Astfel, multe dintre acestea au devenit celebre în străinătate. Este și cazul unei băuturi alcoolice originare din Bihor, care este prezentă pe la mai toate târgurile tradiționale din Europa.
(CITEȘTE ȘI: Doi turiști străini au fost „fermecați” de un preparat românesc banal. ”Atât de simplu, dar atât de aromat”)
Mai exact, băutura românească tradițională, care se bucură de mare succes la târgurile internaționale, este pălinca Trămuța. Această băutură este apreciată în mod special în Germania, numărul de cumpărători din această țară fiind extrem de mare.
Florian Chișe, în calitate de unic reprezentant al Bihorului în cadrul Târgului Verde de la Berlin, a prezentat această băutură, a cărei rețetă are nu mai puțin de 100 de ani, ea fiind transmisă din generație în generație. În ultimii trei ani, bihoreanul a fost prezent la marele eveniment și este mereu mândru când nemţii stau la rând să dea pe gât o înghiţitură din pălinca lui.
În ciuda faptului că nu divulgă niciodată secretul rețetei sale, Florian Chișe a vorbit despre modul în care se prepară pălinca din Bihor. Mai exact, băutura este învechită în vase de dud sau de stejar, de aici provenind și culoarea sa ușor gălbuie. Totodată, în acest fel ea își păstrează aroma prunelor bine coapte din care este obținută.
„Muncesc cu mare drag şi pun multă pasiune la pălinca asta. Poate de aceea este aşa de bună. Nemţii vin şi de 3-4 ori ca să o guste. Spun că este bună şi foarte tare. Cât timp ai calitate, ai mereu loc pe piaţă, indiferent cât de mare e concurenţa.
Este o băutură tradiţională românească obţinută exclusiv prin fermentarea alcoolică şi distilarea unui fruct cărnos sau a unui amestec de fructe.
Pălinca Trămuţa este o băutură tradiţională, rezultată din dubla distilare a prunelor bine coapte şi fermentate în vase de lemn, care are o tărie de 50-52 de grade.
Pălinca Trămuţa este învechită minimum un an în vase de dud sau stejar de la care capătă o culoare uşor gălbuie păstrându-şi însă aroma şi buchetul prunelor bine coapte”, a explicat Florian Chișe, potrivit Adevărul.