Nu de puține ori, angajații serviciilor de urgență se confruntă cu situații care mai de care mai ciudate. Cazul unei femei din Japonia pare însă să depășească orice imaginație. Aceasta a sunat de nu mai puțin de 2.700 de ori la serviciul de urgență al unui departament local de pompieri. Mai mult, motivul invocat de aceasta este de-a dreptul halucinant.
Autoritățile din Japonia s-au confruntat recent cu un caz uluitor. Miile de apeluri telefonice efectuate de o femeie către departamentul de pompieri din Matsudo au intrat în atenția poliției, care a luat măsuri drastice împotriva acesteia.
Niroko Hatagami, o femeie de 51 de ani din Matsudo, a sunat de 2.700 de ori la numărul de urgență al unui departament local de pompieri. Potrivit autorităților, femeia a efectuat aceste apeluri pe parcursul a doi ani și nouă luni, în perioada august 2020 – mai 2023. De fiecare dată, femeia se plângea de dureri de stomac, supradoze de droguri, dureri de picioare și alte simptome. În mod surprinzător, la sosirea ambulanței, Niroko Hatagami refuza ajutorul medical, susținând că nu a sunat ea.
Pe data de 20 iunie 2023, exasperați de numărul mare de apeluri ale femeii, cei din Departamentul de Pompieri din Matsudo au depus pe numele acesteia o plângere la poliție. Poliția japoneză a răspuns prompt acestei sesizări și a arestat-o pe Niroko Hatagami, acuzând-o că a obstrucționat operațiunile departamentului local de pompieri.
După ce a fost reținută, femeia a recunoscut că a telefonat la serviciul de urgență atât din locuința sa, cât și din alte locații din cartierul în care locuiește. Motivul invocat de aceasta a fost că „se simțea singură și voia ca cineva să-i ofere atenție și să o asculte”.
Potrivit studiilor, se pare că aproape 1,5 milioane de japonezi suferă de singurătate acută, numărul crescând semnificativ în timpul pandemiei de COVID-19.
Cazul japonezei Niroko Hatagami amintește de cel al lui Charlotte Walkinshaw, din Ramsgate. În august 2022, aceasta din urmă a fost condamnată la doi ani de închisoare. Pedeapsa a venit în urma celor peste 30 de apeluri false pe care Charlotte le făcuse la serviciile de urgență. În plus, femeia avea încă 76 de condamnări anterioare, ea pretinzând de fiecare dată că a fost victima unei infracțiuni sau că are nevoie de îngrijiri medicale urgente.
(NU RATA: Sinucidere în masă pe o plajă din Scoția. Ce au descoperit anchetatorii după imaginile tulburătoare)