Dragă cititorule, pentru astăzi, CANCAN.RO ți-a pregătit o iluzie optică virală. Vezi dacă tu reușești să găsești șarpele ascuns în imagine. Un geniu nu are nevoie de mai mult de câteva secunde!
Pentru a trece cu bine peste testul de inteligență de astăzi, tot ce ai de făcut este să privești atent imaginea și să spui unde stă ascuns șarpele. Dacă ești un geniu, nu vei avea nevoie de mai mult de 7 secunde pentru a răspunde corect. Vrei să faci parte din joc? Atunci spune-ne în comentarii unde crezi că se află reptila, apoi vino aici și verifică-ți răspunsul. Nu trișa!
Dacă erai extrem de atent, ai fi văzut că șarpele este în stânga, sus. Nu l-ai văzut? Atunci privește imaginea de mai jos, unde este încercuit:
În cazul în care ai reușit să dezlegi acest puzzle în mai puțin de 7 secunde ești un om extrem de inteligent. Dacă nu, nu te descuraja! Mai avem o mulțime de alte iluzii, teste de inteligență și teste IQ pe care le poți încerca chiar aici, pe CANCAN.RO.
(VEZI ȘI: Iluzie optică virală | Câte numere sunt în această imagine?)
Iluziile optice sunt adesea create prin colecții de imagini multiple. O imagine individuală este ușor de văzut, dar atunci când este împreunată cu altele, efectul este total diferit. Acest lucru se realizează prin ceea ce este cunoscut sub numele de „fenomene de completare”. Când ochiul trimite informații vizuale către creier, creierul alege pe ce părți să se concentreze. În funcție de focalizare, pot fi văzute diferite straturi ale imaginii.
Specialiștii au identificat trei tipuri de iluzii optice: iluzii optice literale, iluzii optice psihologice, iluzii optice cognitive.
O iluzie literală este atunci când imaginea pe care o vezi este diferită de imaginile care o compun. Rezultatul final pe care îl vedeți într-o iluzie literală se bazează pe percepția voastră. Ambele imagini există.
Iluzie de tip cognitiv. Se crede că ceea ce vezi oferă o perspectivă asupra profunzimii gândirii tale. O iluzie optică cognitivă descoperă ceea ce creierul tău deduce și înțelege despre ceva care nu a fost explicat.
O iluzie optică psihologică este cea mai complexă deoarece răspunde la suprastimularea simțurilor creierului. La prima vedere, o figură bidimensională arată ca și cum ar fi tridimensională. Asta pentru că creierul interpretează imediat că este așa. După investigații suplimentare, creierul își dă seama ce vede de fapt ochiul. Imaginea în cauză nu există în natură.
(CITEȘTE ȘI: Iluzie optică virală | Câte chipuri sunt în această imagine? Doar geniile le văd pe toate)