Suma de pe voucherele de vacanță s-a modificat pentru următoarea categorie de români. Ministerul Educației a emis un ordin prin care se vor acorda doar 100 de lei pentru vacanțele din această vară. Iată despre ce este vorba!
Apar noi modificări pentru următoarea categorie de bugetari. Vara ”bate la ușă”, iar voucherele de vacanță au început deja să fie distribuite, însă nu toată lumea se va putea bucura de suma întreagă suportată de statul român. Profesorii care sunt angajați cu normă redusă sau care au contract de muncă determinat nu vor avea parte de suma întreagă acordată pe voucherele de vacanță. Măsura se aplică și în cazul profesorilor care sunt angajați pentru o oră, de altfel, aceștia vor avea doar 100 de lei pe voucherele de vacanță.
Cei 1.450 de lei se vor acorda profesorilor care sunt angajați cu normă întreagă, mai exact un program de lucru de 12 luni și 8h/zi. Pentru a afla cu cât se vor reduce sumele de pe vouchere, profesorii trebuie să aibă în vedere următoarul lucru. Suma de 1.450 de lei se împarte la 12 luni și la programul normal de 8h. Suma rezultată se înmulțește cu numărul de luni și ore prevăzute în contractul de muncă, urmând ca la final să se aplice un multiplu de 50.
Un alt punct important al ordinului emis de către Ministerul Educației prevede ca suportul electronic pe care au fost livrați banii să fie înapoiat angajatorului dacă acesta a expirat.
Totodată, la sfârșitul contractului de muncă, profesorii sunt obligați să restituie voucherele de vacanță neutilizate la data încheierii perioadei de valabilitate a acestora şi/sau a sumelor necuvenite la data încetării contractului individual de muncă/raportului de serviciu.
”Art.8. (1) La primirea voucherelor de vacanţă, personalul beneficiar semnează o declaraţie pe propria răspundere privind restituirea voucherelor de vacanţă rămase neutilizate la data încheierii perioadei de valabilitate a acestora şi/sau a sumelor necuvenite la data încetării contractului individual de muncă/raportului de serviciu.
(2) La sfârşitul perioadei de valabilitate a suportului electronic pe care au fost alimentate voucherele de vacanţă sau la data încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligaţia de a restitui angajatorului suportul electronic, iar acesta, la rândul lui, va restitui suportul electronic unităţii emitente.
(3) În cazul în care beneficiarul a utilizat în totalitate sau în parte voucherele de vacanţă alimentate electronic, iar ulterior intervine o cauză de restituire, acesta va restitui angajatorului contravaloarea voucherelor de vacanţă necuvenite utilizate, în termen de 60 de zile de la producerea cauzei care determină restituirea.”, arată Ordinul de ministru.”, se arată în documentul oficial.