Pe data de 12 mai, Aurelian Andreescu ar fi împlinit 81 de ani, dar și-a găsit sfârșitul la doar 44 de ani. Cântărețul a suferit de ciroză hepatică și a pierit din cauza unor fani, potrivit spuselor lui Cornel Constantiniu. La mare, după două piese, și-a dat ultima suflare.
Aurelian Andreescu s-a născut pe data de 12 mai 1942, în București. Încă din tinerețe a reușit să impresioneze cu vocea sa și să-și facă o mulțime de fani. O țară întreagă îl plânge și astăzi, când îi ascultă piesele emblematice.
Cu un an înainte de a se stinge, marele cântăreț a intrat în comă hepatică din cauza cirozei. Un renumit medic, care l-a tratat, i-a spus să se ferească de soare. Din cauza unor fani insistenți, Aurelian Andreescu a încălcat, într-o zi de vară, nu doar acesată interdicție, ci și cea de a consuma alcool.
În cadrul unui interviu, Cornel Constantiniu a povestit că Aurelian Andreescu a mers, în 1986, la Eforie Nord. Acolo, fanii l-au convins să bea și să le cânte. După doar două melodii, artistul a început să se simtă rău și a intrat în comă. Sfârșitul i-a venit seara, la spital, unde medicii n-au avut cum să-l mai salveze.
„În anul dispariției, adică în 1986, s-a dus la Eforie Nord, în restaurantul în care cânta Petre Geambașu. Niște nenorociți, așa-ziși admiratori, l-au convins să bea câteva pahare de vin, care i-au fost fatale. L-a rugat pe Geambașu să-l lase să cânte două melodii, iar spre finalul ultimei piese i s-a făcut rău. Imediat cum a terminat de cântat, a intrat în comă. A murit în aceeași seară la Spitalul Județean Constanța”.
Mirabela Dauer l-a anunțat pe Cornel Constantiniu că artistul de doar 44 de ani s-a stins. A urmat, la câteva zile după aceea, ceremonia de înmormântare. Melodiile sale, fredonate, la vremea aceea, de toți românii, răsunau din stația de amplificare, fapt care l-a făcut pe bunul prieten al lui Aurelian Andreescu să iasă din biserică.
„În acea zi cumplită, menajera m-a trezit din somn, spunându-mi să vin urgent la telefon. Era Mirabela Dauer, care mi-a zis că Aurelian încetase din viață. La înmormântare mi s-a făcut rău și a trebuit să fiu scos afară din biserică.
Portretul lui era pus pe catafalc, iar din stația de amplificare se auzeau melodiile „Copacul”, „Oameni” sau „Tu ești prima vara mea”. La câteva zile după ceremonia funerară, m-am dus la mormânt și i-am plantat doi brăduți”, a povestit Cornel Constantiniu, pentru Jurnalul.
(CITEȘTE ȘI: Adrian Romcescu, dezvăluiri incredibile despre Aurelian Andreescu)