Românii se bucură de minivacanța de 1 mai, iar de pe mese nu au cum să lipsească micii. Grătarele au fost încinse și mulți s-au pus pe treabă. Pentru cei care vor să se bucure de cei mai delicioși mititei, la fel ca aceia de la Sandu Cocoșatu’, avem rețeta. Un mic detaliu face diferența.
În anul 2006, se năștea o legendă. Sandu Cocoșatu’ își deschidea propria afacere, iar micii lui îi înnebuneau pe bucureșteni. Cu timpul vestea celor mai delicioși mici s-a răspândit în toată țara, iar rețeta lui Sandu Cocoșatu’ a fost vânată de mulți pofticioși. Însă, nimeni nu a reușit să se apropie de celebra rețetă.
Recent, însă, Sandu Cocoșatu’ și-a dezvăluit secretele. În cadrul unei emisiuni de televiziune, bucătarul a devoalat celebra rețetă. Deși în principiu folosește aceleași ingrediente cu care cu toții suntem obișnuiți, detaliile fine fac diferența. Potrivit lui Sandu Cocoșatu’ mititeii se fac numai din care de vită și de porc și se lasă la macerat 48 de ore înainte de a ajunge pe grătar.
„Micii sunt făcuți numai din carne de vită și porc și stau 48 de ore la macerat. Sunt extrem de importante și condimentele folosite, precum și felul în care sunt gătiți. Secretul este însă la grătar: micii trebuie întorși ori de câte ori este nevoie și trebuie «bătuți». Dacă sar pe grătar, sunt gata în proporție de 90%”, a dezvăluit Sandu Cocoșatu’, la Chefi la Cuțite.
(CITEȘTE ȘI: CUM AU REACŢIONAT TURIŞTII STRĂINI, DUPĂ CE AU COMANDAT MICI LA COCOŞATU? „AM MÂNCAT ÎN LOS ANGELES ŞI ISRAEL, DAR…”)
Pentru a ne bucura de niște mici la fel de delicioși ca ai lui Sandu Cocoșatu’, dar făcuți acasă, avem nevoie de următoarele ingrediente: carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, ulei, usturoi.
Cum orice lucru bun are nevoie de timp, așa este și în cazului micilor făcuți după rețeta lui Sandu Cocoșatu’. Prepararea lor durează trei zile. Prima dată se fierbe o zeamă de oase de vită cu măduvă. Carnea tocată se frământă cu această zeamă de oase de vită, timp de o oră, iar pe parcurs trebuie adăugate condimentele și sucul de lămâie, dar fără mujdei.
După ce carnea s-a frământat bine, trebuie pusă la frigider timp de o zi întreagă. Apoi, carnea se frământă, din nou, de această dată cu zeamă de usturoi. Totul merge la frigider pentru încă o zi. În cea de-a treia zi abia se formează micii și se ung cu puțin ulei înainte de a ajunge pe grătar.