Multe dintre alimentele pe care le cumperi trebuie să aibă condiții optime de depozitare, mai ales în frigider sau congelator. Însă, tu știi unde trebuie să fie pusă, de fapt, carnea în frigider? Iată detaliile mai jos, în articol.
Depozitatea alimentelor trebuie să fie efectuată cu grijă, indiferent de locul în care vor sta. Fie că este vorba despre alimente neperisabile, fie că ai în vedere achiziționarea unor produse care trebuie consumate într-o perioadă mai scurtă, toate trebuie să fie poziționate în locurile cu temperaturi optime, pentru a nu se deteriora. Însă, te-ai gândit vreodată în ce compartiment trebuie depozitată carnea în frigider, pentru a avea o temperatură ideală?
Carnea necesită temperaturi speciale de depozitare. În condițiile în care aceasta nu va sta la o anumită temperatură, atunci riști să se strice. De exemplu, carnea nu trebuie de depozitate în orice loc din frigider, pentru că există posibilitatea ca aceasta să se altereze într-un timp scurt. Locul ideal pentru aceasta reprezintă partea cea mai de jos a frigiderului, la o temperatură de 2 grade Celsius. În acest mod, carnea își va menține proprietățile și prospețimea, fără să riști alterarea ei.
Pe de altă parte, mai trebuie să ai în vedere nu doar locul în care se depozitează carnea, ci și data la care este achiziționată și pusă în frigider. Ideal ar fi să notezi pe un sticker sau un bilețel data la care ai cumpărat și depozitat carnea, în condițiile în care nu are, deja, un asemenea marcaj.
În plus, dacă gătești și îți mai rămâne carne, după ce ai servit masa, o poți depozita într-o cutie închisă etanș, în frigider. Totodată, nu se recomandă depozitarea unor bucăți de carne foarte mari în congelator.