Românii care merg la piață, pentru a cumpăra fructe și legume, sunt nevoiți să plătească prețuri mai mari, în ultimele 12 luni. De pildă, prețul unui kilogram de urzici a ajuns să „concureze” cu cel al unui kilogram de carne de vită. Iată detaliile mai jos, în articol.
În ultimele 12 luni, prețurile la alimente și servicii s-au aflat pe o pantă ascendentă. Acest lucru a afectat, în cele din urmă, buzunarele românilor. De pildă, prețul unui kilogram de urzici a ajuns să „concureze” cu cel al cărnii de vită. Chiar și așa, există clienți care preferă să cumpere urzici, pentru a le găti. În plus, urzicile oferă și o multitudine de beneficii organismului.
Un singur kilogram de urzici a ajuns să coste, în piață, 40 de lei. Având în vedere faptul că este „sezonul” lor, clienții nu se sfiesc de prețul uriaș și cumpără din piețe. Unii dintre oameni, însă, susțin că prețul este mai mare decât cel afișat anul trecut: „Este exagerat, în contextul în care anul trecut, cât erau? Cred că undeva la 25-30 de lei. Deci preţurile cresc de la zi la zi. Dacă vorbim de carnea de pui, sunt mai scumpe”.
Pe de altă parte, prețul unui kilogram de urzici „concurează” cu cel al cărnii. De exemplu, un kilogram de carne de vită costă 38 de lei, iar un kilogram de carne de porc se poate vinde și cu 24 de lei, arată observatornews.ro.
Sursă foto: Pixabay