Fostul Președinte al țării noastre a fost condamnat, în tinerețe, la mai mulți ani de pușcărie. Deoarece promova comunismul la cote maxime, acest fapt a atras după sine condamnarea lui Nicolae Ceaușescu la ani buni de închisoare.
Nicolae Ceaușescu a fost Președintele României în perioada 1967-1989. Liderul comunist s-a născut la data de 26 ianuarie 1918 în Scornicești, județul Olt. El provenea dintr-o familie extrem de numeroasă, iar traiul lor era unul sărac.
La vârsta de 12 ani a plecat de acasă la București, unde a fost angajat ca și ucenic la un atelier de-al unui cizmar. La doar 3 ani după ce s-a stabilit în București, Nicolae Ceaușescu s-a înscris în Uniunea Tineretului Comunist (UTC), un grup politic ilegal în acea perioadă.
La scurt timp după înscrierea sa în UTC, Nicolae Ceaușescu a început să participe la propaganda comunistă. Acesta promova ideile socialiste în rândul oamenilor, motiv pentru care a fost arestat pentru prima dată, în 1933, de Poliția Capitalei.
La scurt timp după ce și-a ispășit pedeapsa, Ceaușescu a revenit la activitățile sale de a promova comunismul. Soțul Elenei Ceaușescu a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, pe data de 6 iunie 1936.
Nicolae și Elena Ceaușescu s-au cunoscut în anul 1939, în cadrul adunărilor formațiunii politice. După doar un an de la cunoașterea celor doi, Nicolae Ceaușescu a fost, din nou, arestat și condamnat la o perioadă de 3 ani de zile de închisoare. Prima dată a fost dus la Jilava, urmând ca mai apoi să fie transferat la Caransebeș și Văcărești.
(CITEȘTE ȘI: CU CE PREPARATE CULINARE SE DELECTAU SOȚII CEAUȘESCU, LA MASA DE CRĂCIUN: ,,DACĂ LIPSEAU, ERA VAI ŞI-AMAR!”)
După ce a fost eliberat, Nicolae Ceaușescu a mai ispășit 1 an în lagărul de la Târgu Jiu. A ajuns în această situație după ce i-a subminat autoritatea mareșalului Ion Antonescu, potrivit informațiilor oferite de shtiu.ro.
,,Pentru faptul că a petrecut o mare parte din tinereţe după gratii, alături de liderii Partidului Comunist, l-a ajutat pe Nicolae Ceauşescu să aibă o ascensiune destul de rapidă în partid, imediat după ce a fost eliberat.
Ambiţia şi dorinţa de putere l-au făcut să-şi petreacă cei mai frumoşi ani ai tinereţii în închisorile de la Doftana şi Jilava sau în lagărul de la Târgu Jiu”, a menționat Ilie Gliga, istoricul sucevean, potrivit informațiilor oferite de adevarul.ro.