Celebrul Antonio Giovinazzi a făcut „record mondial” din nota de plată. Pilotul de Formula E, de la Ferrari Driver Academy, a avut un ospăț faraonic, joi seara, la restaurantul lui Salt Bae (38 de ani) din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe. Bucătarul, care este și patronul localului exclusivist, l-a răsfățat cu preparate de senzație și cu unul dintre cele mai scumpe branduri de vin roșu din lume.
Antonio Giovinazzi este un pilot italian de curse care face parte din Ferrari Driver Academy și concurează la Campionatul Mondial în Fomula E. Ocupantul locului 2 de la Campionatul European FIA a fost, pe data de 17 noiembrie, la Nusr-Et Steakhouse, restaurant deținut de unul dintre cei mai scumpi bucătari din lume, Nusret Gökçe, cunoscut ca Salt Bae.
Pentru ospățul faraonic, Antonio Giovizanni a cheltuit 615.065.00 dirham (moneda din Emiratele Arabe). Ținând cont că 1 dirham = 0.26 euro, pilotul de Formula 1 a lăsat nu mai puțin de 159.916.9 euro la masă. Calculat la cursul BNR actual, suma fabuloasă este de 787.862.59 lei!
Pentru că nu putea lăsa momentul să se piardă, Antonio Giovinazzi a postat pe Instagram „recordul mondial din 17. 11.2022”. În imagini se poate observa că l-a avut la masă și pe unul dintre angajații care îi schimbă roțile în timpul curselor.
Vezi această postare pe Instagram
Așa cum se poate vedea pe nota de plată, vedeta de la Ferrari a fost atras de mâncarea preparată special de Salt Bae, printre care se numără și friptura în foiță de aur, însă, băutura a avut un loc special pe lista dorințelor sale. Pentru invitații lui Antonio Giovinazzi, restaurantul din Abu Dhabi a scos vinurile cele mai bune. Italianul a cerut Petrus, un brand pe care puțini și-l pot permite.
Cele cinci sticle de Petrus au costat nu mai puțin de 325.000 dirham, respectiv 84.500 de euro, 16.900 de euro o singură sticlă! Mai mult de atât, pilotul de la Formula E a cerut și două sticle Petrus 2009, care au costat 200.000 de dirham, adică 52.000 euro, respectiv 26.000 euro sticla.