Șoferii au primit o veste proastă în momentul în care s-a anunțat faptul că se dorește implementarea programului „e-SIGUR”. Autoritățile au luat decizia de a introduce noi metode de a-i face pe vitezomani să nu își mai riște viața pe drumurile publice din România.
Din ce în ce mai multe accidente au loc pe drumurile publice, tocmai de aceea se dorește o rezolvare cât mai rapidă a acestei probleme. Oficialii își doresc să implementeze un program care să îi facă pe mulți să renunțe la dorința constantă de a depăși viteza impusă de lege și de a face „cascadorii” ce ar putea să îi ucidă.
VEZI ȘI: ATENȚIE, ȘOFERI! RISCAȚI AMENZI USTURĂTOARE DACĂ FACEȚI ASTA
În urmă cu 10 ani, toate radarele fixe au fost scoase, iar de atunci numărul de persoane ucise pe șoselele din România a crescut considerabil. Deoarece se cerea o rezolvare cât mai rapidă a acestei probleme, autoritățile au decis implementarea programului „e-SIGUR” ce va readuce în atenția conducătorilor auto, radarele.
Astfel, în următorii ani vor fi achiziționate și amplasate pe toate drumurile din România, în jur de 300 de radare fixe și 500 de camere de supraveghere ce vor putea servi drept probă în cazul unui proces, dar și peste 1.000 de limitatoare de viteză. În urma anunțului făcut, s-a stabilit că vor exista și panouri ce îi vor avertiza pe șoferi în momentul în care se apropie de un radar. Pe autostrăzi vor fi astfel de panouri la 1.000 și la 500 de m de radar, pe DN, la 500 și la 100 de m, iar în localitate, la 100 și la 50 de m.
„Vor fi montate peste tot. Drumuri naționale, autostrăzi…Nu ne dorim musai să creştem încasările la buget din amenzi, aşa că toate dispozitivele radar vor fi semnalizate vizibil”, a declarat șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Șerbănescu.
CITEȘTE ȘI: TOȚI ȘOFERII DIN ROMÂNIA TREBUIE SĂ ȘTIE. CE AMENDĂ PRIMEȘTI DACĂ NU ECHIPEZI MAȘINA PENTRU IARNĂ
Întregul program va costa destul de mult, iar banii vor proveni din fondurile PNRR ce vor fi obținute de-a lungul următorilor 7 ani. Proiectul a fost inițiat pentru prima dată în țări precum Franța, unde numărul de decese a scăzut considerabil.