O adolescentă în vârstă de 17 ani din Argeș a apelat numărul de urgență și a anunțat că este sechestrată, apoi a închis imediat apelul. Iată ce s-a întâmplat la scurt timp cu minora și ce au constatat oamenii legii.
O adolescentă în vârstă de 17 ani a sunat la numărul de urgență 112 și a susținut că se află sechestrată. Imediat după apel, minora a închis telefonul. La fața locului s-au deplasat polițiștii din Argeș. Oamenii legii, odată ajunși în localitatea Bughea de Sus, au realizat faptul că adolescenta, de fapt, nu era ținută închisă. Fata a recunoscut în fața polițiștilor că a sunat la 112, nefiind în pericol. Aceasta a primit o amendă în valoare de 4000 de lei.
„Deși persoana care a apelat la 112 nu a oferit date suplimentare privind identitatea ei sau locația în care se află ori împrejurarea în care ar fi lipsită de libertate, în urma activităților desfășurate, a fost localizată zona de unde a fost inițiat apelul, respectiv localitatea Bughea de Sus, și au fost desfășurate o serie de activități prin care a fost identificată persoana care a inițiat apelul, o minoră de 17 ani, din Bughea de Sus”, transmite IPJ Argeș.
Vezi și ATENŢIE ŞOFERI! S-A SCHIMBAT LEGEA. CE GREŞEALĂ ÎŢI POATE ADUCE O AMENDĂ DE 5000 DE LEI
Persoanele care apelează numărul de urgență 112 și nu au un motiv bine întemeiat sunt amendate. În anul 2020, a fost promulgată legea care majorează pedepsele pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112.
„Alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii. Săvârşirea din nou a contravenţiei în interval de un an de la aplicarea sancţiunii se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activităţi în folosul comunităţii”, se arăta în textul proiectului promulgat de preşedinte, atunci.
Sursă foto: Pixabay