Asezonată cu o paletă de condimente și pusă în cuptor la temperatura potrivită, carnea poate căpăta un gust delicios, iar cei dragi vor fi bucuroși de îndeletnicirile tale din bucătărie. Însă, dacă stai mult timp pentru a se dezgheța carnea abia scoasă din congelator, află că există soluții! Iată trucul pe care puține gospodine îl cunosc. Așa dezgheți carnea rapid!
Poate fi gătită și servită în multe feluri și face parte din meniurile multor restaurante. Carnea, preparată la temperatura potrivită și asezonată cu cele mai fine ingrediente, poate să ofere o explozie de gusturi celui care o mănâncă. Iar gustul delicios poate fi făcut și de gospodine! Totuși, ce te faci când trebuie să pregătești rapid masa, însă nu ai foarte mult timp la dispoziție? Există un truc pe care puține gospodine îl cunosc, atunci când vor să dezghețe mai repede carnea abia scoasă din congelator.
Acest truc durează un sfert de oră și vei putea să te apuci, după aceea, să gătești carnea. Există câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi, pentru a dezgheța carnea rapid. În primul rând, după ce scoți din congelator produsul, pune o oală cu gura în jos. Apoi, produsul congelat va fi pus deasupra ei, iar peste carnea înghețată poți pune o oală plină pe jumătate cu apă caldă. În 15 minute, carnea se va dezgheța.
Dacă vrei să dezgheți carnea de pui sau vită, o poți pune în apă rece. Este indicat să schimbi apa, după o jumătate de oră. De cele mai multe ori, carnea de porc se dezgheață în cel mult o oră și jumătate, în apă rece. Alte persoane aleg să dezghețe carnea în cuptorul cu microunde.
Citește și PUȚINI ROMÂNI ȘTIU ASTA! CELE 5 ALIMENTE PE CARE NU TREBUIE SĂ LE SPELI ÎNAINTE SĂ LE GĂTEȘTI
Sursă foto: Pixabay