Da, ați auzit bine! Există și diete care te ajută să scapi de riduri. Pentru a fi posibil acest lucru trebuie să consumați alimente care pot stimula creșterea cantității de acid hialuronic din corp. Acest acid se găsește în țesuturile pielii noastre, iar el încetinește îmbătrânirea pielii.
Una din principalele proprietăți ale acidului hialuronic este capacitatea de a menține apa la suprafața pielii, mai exact ajută la hidratarea sa. De asemenea, acidul hialuronic, datorită capacității sale de a atrage moleculele de apă, umple ridurile și cicatricile lăsate de acnee, însă condiția este să fie folosit constant. Asta pentru că el este foarte ușor absorbit de către organism.
Odată cu trecerea anilor, devine necesară creșterea concentrației de acid hialuronic prin ingerarea de alimente care îl conțin, precum cele bogate în vitamine (în special acid ascorbic) și minerale (zinc).
Producția de acid hialuronic este limitată și de poluarea mediului sau expunerea excesivă la radiații ultraviolete. Astfel, epiderma tinde să se deshidrateze, pierzându-și strălucirea și elasticitatea.
CITEȘTE ȘI: DIETA PRIN CARE ADELINA PESTRIȚU A SLĂBIT 13 KILOGRAME ÎN 3 LUNI. CE PRESUPUNE, DE FAPT, “SOMODIETA”
Dieta antirid. Alimentele care conțin acid hialuronic
- Toate alimentele care conțin antioxidanți, care acționează prin eliminarea radicalilor liberi, stimulează sinteza acidului hialuronic. Dintre acestea, acidul ascorbic (vitamina C), prezent în special în citrice, se confirmă ca un aliat excelent pentru piele, deoarece stimulează și sinteza colagenului.
- Zincul este, de asemenea, un mineral a cărui acțiune este fundamentală în sinteza fibroblastelor care sunt unele dintre celulele constitutive ale epidermei.
- Legumele verzi, cum ar fi spanacul, conopida și broccoli. Acestea măresc sinteza compusului, ca și soia care, datorită concentrației mari de izoflavone, stimulează producerea acestei molecule.
- Citricele, cireșele, căpșunile și fructele de pădure. Ele sunt bogate în vitamina C, ridică și concentrația de acid hialuronic.
- Unele condimente, precum ardeiul iute, sau ierburile aromatice precum coriandru și pătrunjelul, ajută organismul să sintetizeze compusul, întotdeauna prin prezența vitaminei C.
- Kiwi este o sursă excelentă de vitamina C și magneziu, care stimulează producția de acid hialuronic.
VEZI ȘI: DIETA CU MORCOVI | CE TREBUIE SĂ MÂNÂNCI EXACT, ÎN FIECARE ZI, CA SĂ SLĂBEȘTI 10 KILOGRAME ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ