Fructele și legumele pot reprezenta un real pericol în momentul în care sunt consumate fără a fi respectate niște reguli destul de stricte. Astfel, pentru a vă asigura că nu întâmpinați probleme, iată câteva secrete care te vor ajuta să le cureți bine înainte de utilizare.
Toți specialiștii recomandă consumul fructelor și legumelor după ce acestea sunt spălate și curățate cum trebuie. Astfel, veți evita eventualele probleme care apar și nu veți avea parte de surprize neplăcute. Totuși, este important să știți cum să le curățați după ce le-ați achiziționat din magazine sau din piețe.
VEZI ȘI: TOP 10 FRUCTE PENTRU ZILELE CANICULARE. ALIMENTE CU CARE ÎNVINGI CĂLDURA
Infecțiile alimentare sunt principalele cauze pentru care oamenii ajung la spital de cele mai multe ori. Fructele și legumele consumate înainte de a fi spălate reprezintă un factor de risc uriaș, tocmai de aceea medicii au explicat cum ar trebui să procedeze fiecare persoană care urmează să îndepărteze microbii și substanțele toxice de pe alimentele proaspete.
„Utilizarea substanțelor din comerț, altele decât apa, cum ar fi săpunurile, spray-urile și alte produse așa zis speciale, nu s-a dovedit, din punct de vedere științific, că este mai eficientă. Ba chiar poate fi periculoasă pentru sănătate”, spune medicul Mia Syn.
CITEȘTE ȘI: CELE 10 FRUCTE PE CARE NU TREBUIE SĂ LE ȚII ÎN FRIGIDER, SUB NICIO FORMĂ
Iată ce trebuie să faci: