Uber a ajuns în România în anul 2015, iar de atunci numărul persoanelor care s-au angajat la această companie de ride sharing a atins cifre măricele. Află cât câștigă un șofer care lucrează la Uber și ce trebuie să faci ca să devii și tu unul.
Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicație pentru tablete și smartphone-uri care le permite clienților să comande limuzine cu șofer sau taxiuri. Uber a lansat aplicația pentru iPhone în anul 2010, oferindu-le clienților posibilitatea de a închiria rapid limuzine cu șofer.
Mai mult, Uber a fost și prima companie de ride sharing din România, care a apărut la noi în țară în anul 2015. Află ce sume se câștigă ca și angajat la această firmă care s-a extins foarte mult în ultimii ani, dar și ce ai de făcut pentru a intra și tu în această breaslă.
CITEȘTE ȘI: ATENȚIE, ȘOFERI! VEȚI PRIMI AMENZI USTURĂTOARE DACĂ NU AVEȚI ASTA LA MAȘINĂ
Pentru început trebuie să vă aducem la cunoștință faptul că sumele de bani pe care îi câștiga șoferii la Uber depind de orașul în care aleg să conducă, de momentul zilei și de numărul de kilometrii parcurși. Venitul net minim pe zi pe care un șofer îl poate obține este de 100 lei.
Mai mult, suma câștigată diferă în funcție de numărul de ore lucrate. Astfel, la un program de 8 ore/zi, un șofer Uber poate ajunge până la 400 de lei.
Din suma câștigată, șoferii trebuie să plătească benzina/motorina/gazul, uzura mașinii, taxele și impozitele pentru firmă, iar restul le revine lor. De asemenea, comisioanele primite de șoferi pentru fiecare cursă sunt calculate în funcție de distanța cursei și de locul de pornire.
Tarifele pentru curse pot să înceapă de la 4-5 lei pentru 1 kilometru. Pentru cursele externe, tarifele cresc considerabil, dar și distanțele sunt mult mai lungi.
Important! Multe persoane sunt curioase cam câți kilometri parcurg cei de la Uber. Șoferii de la Uber fac aproximativ 300 de km/zi, 2.000 km/săptămână și 8.000-9.000 km/lună.
Pentru a deveni șofer la Uber o persoană trebuie să dețină o firmă, acesta fiind un prim criteriu de colaborare. După ce au bifat acest criteriu, trebuie să urmeze următorii pași:
Pe lângă aceste documente, persoanele trebuie să încarce o poză cu buletinul și o fotografie de profil. Următorul pas este ca persoanele să se asigure că vehiculul lor îndeplinește toate cerințele necesare pentru a-l putea folosi.
VEZI ȘI: VESTE BUNĂ PENTRU ȘOFERI! BENZINA S-A IEFTINIT ÎN ULTIMELE ORE, SPRE SURPRINDEREA TUTUROR