Mihaela Bilic, nutriționist de mai bine de două decenii, a dezvăluit în exclusivitate pentru Gândul care este secretul unei siluete de invidiat. Specialista, invitata lui Marius Tucă, atrage atenția cu privire la greșelile pe care le fac românii în stilul lor alimentar și cum le pot remedia.
Mihaela Bilic a venit să le dea o adevărată lecție de nutriție corespunzătoare românilor. Aducând în lumină secretul siluetei franțuizoaicelor, a spus că este nevoie de un singur fel de mâncare la o masă. Pentru micul dejun, de exemplu, recomandat este un iaurt de băut, o cafea un lapte, o porție de cereale cu lapte.
„Ce numesc unii gustare, la alții se numește masă. Ce numesc unii mâncare, la alții se numește mâncare. Inclusiv la masă, nu mai este obligatoriu, din păcate, să avem mai multe feluri de mâncare. De ce sunt franțuzoaicele slabe? Pentru că mănâncă un singur fel de mâncare”. (CITEȘTE ȘI: Dr. Mihaela Bilic: „Cred că 80% dintre oameni mănâncă mecanic. Mâncăm pentru că avem o insatisfacție la nivel de trăiri.”)
După cum a spus Mihaela Bilic: „Prânzul ar trebui să fie un singur fel de mâncare. Că este o ciorbă, o supă cremă, o salată. Seara, dacă nu vrem să-i dăm organismului materie primă din care să facă ușor grăsime, eu aș elimina carbohidrații. Dăm la o parte orezul, pastele, făinoasele, nu le mâncăm seara”.
Nutriționista a atras atenția asupra problemei porțiilor cu care românii exagerează. Acest obicei dăunează organismului, pe termen lung.
„Noi ca români avem o problemă cu porțile. Porția de carne corectă este cât un pachet de cărți de joc. Restaurantele care nu ne dau porția de carne cât un platou sunt, de fapt, corecte”, a spus Mihaela Bilic. (CITEȘTE ȘI: Românii trebuie să se pregătească. Guvernul vrea să adopte noi taxe pentru a strânge bani la buget)