Pentru multe persoane, combinația de roșii cu brânză, fie în salată, fie simplă, reprezintă un deliciu. Însă, de ce această combinație nu este una bună? Ce pericol te paşte dacă vei consuma cele două alimente aparent banale.
Multe persoane preferă să mănânce alimente răcoritoare în timpul sezonului cald. Iar, dintre acestea fac parte și roșiile și brânza. Însă, cât de indicat este să mănânci cele două alimente combinate, la o masă?
Specialiștii în nutriție recomandă ca roșiile să fie consumate mai ales în timpul verii. Roșia, care este un fruct, coține licopen, un carotenoid care face parte din grupa non-provitamină A și care protejează ADN-ul celular. Acesta poate diminua riscul de cancer.
Roșiile conțin vitaminele A, B, C, E și K.
Consumul de roșii te-ar putea ajuta la îmbunătățirea vederii, reglarea tensiunii arteriale și îți poate scădea nivelul de colesterol. De asemenea, roșiile conțin calciu și magneziu, care sunt elemente importante pentru sistemul osos. Mai mult decât atât, sunt bune pentru sistemul imunitar.
Iar, pentru cei care doresc să slăbească, roșiile pot fi introduse cu ușurință în alimentație. O roșie medie are aproape 20 de calorii.
Citește și TOP 5 ALIMENTE CARE TE AJUTĂ SĂ DORMI MAI BINE. TE VEI TREZI PLIN DE ENERGIE
Iar, dacă roșiile îți pot oferi atâtea beneficii, de ce nu este bine, însă, să le combini cu brânza, la o masă? Răspunsul este unul destul de simplu.
Brânza conține multe grăsimi, iar dacă la o masă adaugi, pe lângă salata cu roșii, ulei și pâine, atunci poți forma o „bombă calorică” pentru organismul tău. Chiar dacă este gustos, trebuie să ții cont de faptul că pot exista și efecte adverse asupra ta, dacă le consumi în acel mod. Iar, dacă totuși dorești să te bucuri de gustul respectiv, o poți face ocazional, nu zilnic.
Pe de altă parte, trebuie să știi faptul că roșiile, consumate în cantități mari, pot provoca apariția unor inflamații pe corp. De asemenea, pot apărea dureri de cap sau de articulații.
De asemenea, consumul excesiv de brânză poate conduce la dereglări hormonale sau apariția anumitor tipuri de cancer, deoarece alimentul respectiv conține cazeină.
Sursă foto: Colaj Pexels.com