Un nou an vine mereu cu noi dorințe, iar una dintre ele este să ajungem la greutatea dorită. Pentru că preferințele fiecăruia sunt diferite, medicii nutriționiști au făcut un top cu 20 de diete. Fiecare își poate alege una dintre ele ca să câștige lupta cu kilogramele în plus.
Specialiștii au alcătuit un top al dietelor care chiar dau rezultate. Acestea pot fi urmate de fiecare, în funcție de alimentele pe care dorește să le consume. Dietele sunt clasificate în funcție de pierderea în greutate, numărul de kilograme și valoarea nutrițională.
Totul este realizat anual de un grup de experți din America. La baza acestora stă, ca prim criteriu, raportul dintre timpul de slăbire și kilogramele pe care pot pierde cei care țin dieta. Cu cât intervalul este mai mic, cu atât dieta este mai bună. (CITEȘTE ȘI: Ce i-a spus Amna fiului ei despre divorț. „L-am maturizat foarte tare, din păcate”)
Topul celor 20 de diete pentru 2022
1.Dieta flexitariană. Acest regim este foarte bun pentru cei care vor să mențină kilogramele pierdute chiar și doi ani. Presupune consumul de proteine vegetale, fructe și legume, dar reducerea consumului de carne și pește.
- Weight Watchers. Dieta presupune să calculezi câte calorii consumi pentru vârsta, înălțimea și kilogramele tale, la care adaugi cât vrei să slăbești. Trebuie să ai grijă doar să nu mănânci alimente care au foarte multe calorii.
- Dieta volumetrică. Ideea de bază este să consumi alimente care sunt voluminoase, dar au puține calorii. Mesele trebuie să fie alcătuite din patru categorii. Prima categorie este alcătuită din fructe, legume și supe. Cea de-a doua, din cerealele, printre care orezul brun, pastele integrale și lactatele degresate. Cea de-a treia este făcută din deserturi și produse de panificație, iar ultima, care trebuie să fie consumată cel mai puțin este reprezentată de prăjeli.
- Dieta Mayo. Este bazată pe piramida alimentelor. Cele de jos trebuie consumate mai mult, iar cele din vârf, cu moderație. De asemenea, trebuie să renunți la obiceiuri nesănătoase, cum ar fi mâncatul în fața televizorului. Dulciurile pot fi consumate doar de 2-3 ori pe săptămână.
- Dieta Ornish este o dieta vegetariană. Este recomandată persoanelor care au probleme cu inima și nu pot depune efort fizic.
- Dieta crudivoră (Raw Food) presupune consumul de alimente crude sau fierte puțin. Este formată din fructe, legume, nuci, rădăcini, alge, cereale, boabe şi seminţe, de preferat ecologice/bio.
- Dieta vegetariană presupune consumul de fructe, legume, cereale integrale și semințe. Neapărat cei care o urmează renunță la proteinele de origine animală.
Pe următoarele lorcuri se află dietele: DASH, Engine 2, Atkins, Biggest Loser, mediteraneană, Noom, Nutrisystem, Optavia, Slim-Fast, intermittent fasting, Keto, MIND și Dukan. (CITEȘTE ȘI: Gina Pistol, apariţie spectaculoasă. Cum arată iubita lui Smiley după ce a slăbit 15 kilograme)