Japonezii sunt recunoscuți pentru stilul lor alimentar care îi face să aibă o siluetă de invidiat și un aspect tânăr. Unul dintre secretele lor este că iau o singură masă, dar specialiștii vin cu mai multe detalii.
În cultura gastronomică a japonezilor se practică luarea unei singure mese consistente. Chiar dacă nutriționiștii recomandă luarea a trei mese principale zilnice și două gustări, dieta japoneză dă rezultate greu de comparat cu alte scheme nutriționale.
Dieta care presupune o singură masă zilnică ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului nervos și cardiovascular, scăderea nivelului de zahăr din sânge și creșterea speranței de viață. Acesta ar putea fi motivul pentru care media speranței de viață la japonezi este una dintre cele mai mari din lume. (CITEȘTE ȘI: Ministrul Novak si amanta, program de milionari: la 18:00 pe cameră și mic dejun la 10:00 la Ateneu! Seară reușită pentru ministrul sportului: consiliera Ionela a dormit la el)
Tehnica itinichi isseku (o masă pe zi, orig. japoneză, n.a.) presupune mâncarea alimentelor doar o dată pe zi. Ca urmare a acestei diete, greutatea corporală începe să scadă rapid, iar condiția fizică și emoțională par să se îmbunătățească.
Baza medicală solidă a acestei diete inedite este că atunci când corpul este înfometat pentru o anumită perioadă de timp, se activează celulele anti-îmbătrânire din corp.
Motivul pentru care japonezii reușesc să fie atât de supli nu ar fi doar tehnica de a mânca o dată pe zi, ci și ce mănâncă aceștia. Un japonez tipic mănâncă, la bază, pește, aliment bogat în proteine și slab în grăsimi. De asemenea, consumă și foarte mult orez, dar și soia și legume.
Ceaiul verde este un alt aspect care nu trebuie neglijat. Consumul său are multe beneficii pentru organism, printre care se numără și efectele sale puternice antioxidante. (CITEȘTE ȘI: E oficial! Românii nu rămân fără iodură de potasiu. A început deja distribuția)