Deși părerile sunt împărțite atunci când vine vorba de curele de detoxifiere, se pare că acesta ar avea efecte benefice asupra organismului, însă pe perioade scurte de timp stabilite de un specialist, dar și cu mețiunea că un stil de viață sănătos este obligatoriu după terminarea acestora. Iată ce plantă are efecte rapide în curele de detoxifiere.
Conceptul de detoxifiere a devenit tot mai popular în zilele noastre. Alimentația bio, produsele cât mai puțin procesate, fără pesticide sau hormoni sunt căutate de către cei care își doresc un stil de viață sănătos.
Cura de detoxifiere este menită să-ți elibereze corpul de toxine, restablirea echilibrului în organism, însă majoritatea specialiștilor sunt de părere că organismul omului este un adevărat ”mecanism” care nu ar avea nevoie de o detoxifiere programată, corpul făcând asta în mod natural.
Pentru cei care vor să încerce o detoxifiere cu ajutorul plantelor puse la dizpoziție de către ”Mama natură”, iată care sunt cele mai puternice și eficiente plante în curele de detoxifiere:
Socul – Sub formă de ceai cald (fără zahăr), socul are efecte laxative și ajută la pierderea în greutate. Retenția de apă va dispărea, iar digestia se va îmbunătăți. O cură cu ceai de soc poate dura una-două săptămâni. Energia și buna dispoziție vor fi resimțite din plin.
Urzica – Sub formă de ceai urzica poate face minuni. Bogat în vitaminte și minerale, ceaiul de urzică va elimina toxinele din organism. Timp de trei-patru săptămâni, trei căni de ceai de urzică pe zi (fără îndulcitor). Ceaiul se face dintr-o lingură de plantă mărunţită la o cană cu apă clocotită, lăsată acoperită timp de 15 minute.
Păpădia – Și vasele de sânge au nevoie de o ”curățare”, iar păpădia poate face minuni în organism. În curele de detoxifiere, siropul și tinctura de păpădie au efecte benefice asupra ficatului, care se ocupă cu eliminarea toxinele din organism. O cură timp de 12 zile cu sirop (1-3 lingurițe înainte de fiecare masă). Tinctura de păpădie poate fi folosită și în ceaiuri sau o linguriță înainte de masă.
Rădăcina de cicoare – ”Prietena ficatului”, așa cum este denumită, rădăcina de cicoare este utilizată în tratarea bolilor de ficat, dar și pentru detoxifierea organismului. Are efect antioxidant și este benefică și pentru curățarea rinichilor.
Prepară un decoct din două linguriţe de rădăcină mărunţită în 200 ml de apă rece. Fierbe-le cinci minute şi bea ceaiul călduţ în trei reprize, înainte de mesele principale. O cură de două săptămâni cu cicoare ajută la creşterea secreţiei de bilă şi la refacerea celulelor hepatice.
Sursa foto: Pixabay.ro