Iulian Dinu a lansat primul curs specializat din România care arată cum cineva poate avea o afacere profitabilă în domeniul fitness-ului și al sănătății, intitulat Managementul Afacerilor Sportive.
Cursul este conceput pentru a furniza principii, bune practici, idei inovative, strategii de marketing ce pot fi aplicate pentru a construi o afacere atât în sănătate, educație sau fitness, cât și în alte domenii.
Este dedicat în special profesioniștilor din sănătate și fitness, antrenorilor personali, managerilor în zona de fitness și antreprenorilor care vor să clădească un model de afaceri de succes.
Viitorul industriei de fitness, aflată într-o continuă dezvoltare, stă în mâinile antrenorilor personali care doresc să își dezvolte un business corect, legal și sănătos în România. iar faptul că acest curs de Health and Fitness Business Management s-a lansat, demonstrează la ce nivel înalt va ajunge aceasta industrie.
Iulian Dinu, unul dintre câștigătorii Forbes 30 sub 30 România, antreprenor cu o experiență de peste 14 ani în domeniul sportiv și fondatorul uneia dintre cele mai mari școli de fitness din România, a lansat acest curs special pentru cei care vor să își ducă job-ul la nivelul cel mai înalt, la nivel de afacere de succes.
Industria fitness-ului a luat mare amploare în ultimii 5 ani, mersul la sală devenind pentru mulți oameni o metodă de a elibera stresul, de a se concentra pe sănătate, dar și de a se dezvolta ca influenceri pe canalele de social media.
Cu toate că “meseria” de influencer este în vogă în ultima vreme și este destul de profitabilă pentru cei care au reușit să își creeze o bază de urmăritori, nu este atât de accesibilă. Că și influencer trebuie să îți creezi o bază de urmăritori, cărora să le transmiți mesaje, pe care să îi sfătuiești, să ai charismă, responsabilitate fată de ceea ce transmiți, implicare și pasiune.
Majoritatea românilor își doresc să facă sport, să fie îndrumați și motivați de oameni specializați și acreditați în domeniu, cum sunt antrenorii personali. Aceștia au urmat cursuri de specializare și perfecționare, sunt în măsură să ofere atât antrenamente personalizate, în funcție de cerințele clienților, cât și sfaturi în nutriție sau planuri alimentare.
Cum meseria de antrenor personal este la mare căutare, în prezent fiind peste 20.000 de antrenori acreditați în România, fiecare dintre aceștia poate deveni influencer. Și asta pentru că are toate informațiile la dispoziție, deține cunoștințele necesare pentru a împărtăși sfaturi în fitness și își poate ajuta semenii să conștientizeze necesitatea adoptării unui stil de viață sănătos.
Job-ul acesta poate aduce și satisfacții financiare, un antrenor personal începător putând să câștige în doar o jumătate de an peste 3000 de lei lunar, adică peste salariul mediu pe economie. Dacă acesta este dedicat meseriei, se promovează și se dezvoltă pe plan profesional cu alte certificări și cunoștinte, poate ajunge să câștige până la 2000 de euro pe lună, mai ales dacă devine un influencer și își creează o comunitate.