Puțini sunt cei care cunosc toate costurile care vin ”la pachet” cu luxul dintr-un apartament situat într-un complex rezidențial. De cele mai multe ori facturile în lunile de iarnă sunt cu mult peste cele dintr-un bloc vechi. Iată cum se calculează facturile în funcție de blocul unde locuiți!
Fie că este în centrul Capitalei, fie că se află la marginea orașului, majoritatea românilor optează tot mai mult pentru un apartament într-un complex rezidențial. Apartamentele situate în blocurile vechi au pierdut teren în fața blocurilor noi construite, însă la final de lună costurile de întreținere sunt pe măsură.
În cazul blocurilor vechi, întreținerea se calculează ținând cont de următoarele costuri:
Spre deosebire de apartamentele situate într-un bloc vechi, cei care dețin o locuință într-un complex rezidențial sunt nevoiți să achite pe lângă cele enumerate mai sus și taxe de mentenanță, iar acestea sunt calculate în funcție de facilitățile oferite de către dezvoltator. De menționat este faptul că toate costurile suplimentare se adaugă la factura de întreținere, lunar.
Taxele de complex rezidențial nu sunt aceleași în toate ansamblurile de blocuri.
În cazul unui apartament aflat într-un ansamblu rezidențial, întreținerea se calculează ținând cont și de următoarele:
La toate acestea se adaugă, bineînțeles, și costurile pentru întreținerea spațiilor comune:
Astfel, dacă vreți o garsonieră într-o zonă rezidențială, veți plăti la întreținere în jur de 250 de lei. Pentru un apartament cu două camere situat într-un complex rezidențial veți scoate din buzunar între 400 și 600 de lei, iar pentru unul de 3 sau de 4 camere, întreținerea va porni de la 700 de lei și poate ajunge până la 1.200 de lei.
Sursa foto: Pixabay.ro