O greșeală pe care o fac mai mulți utilizatori ai aplicației WhatsApp ar putea risca să le fie închise conturile. Află mai jos cum ai putea să nu riști să îți fie închis contul.
Există persoane care nu utilizează aplicația originală WhatsApp. Mai mulți utilizatori au descărcat GB WhatsApp sau WhatsApp Delta, fiind vorba despre clone ale aplicației originale. Utilizatorii care au descărcat aceste aplicații riscă să se aleagă cu închiderea permanentă a contului. De asemenea, riscă să piardă și arhiva conversațiilor, arată antena3.ro.
Chiar dacă aceste clone au caracteristici asemănătoare cu cele ale aplicației originale WhatsApp, nu se descarcă, de cele mai multe ori, prin Store-urile pe care le au la dispoziție telefoanele mobile sau tabletele. Clonele se descarcă printr-o pagină web. Mai mult decât atât, utilizarea unei clone este interzisă, în conformitate cu termenii și condițiile aplicației originale.
„Dacă ați primit un mesaj în aplicație care spune că contul dvs. este „închis temporar”, înseamnă că probabil utilizați o versiune neacceptată de WhatsApp în locul aplicației oficiale. Dacă nu treceți la aplicația oficială, contul dvs. de WhatsApp ar putea fi închis definitiv”, este mesajul pe care îl primesc utilizatorii care nu folosesc varianta oficială, potrivit TheSun.
Totodată, aplicația WhatsApp este deținută de Facebook. Reprezentanții au transmis: ”Aplicațiile neacceptate, cum ar fi WhatsApp Plus, GB WhatsApp sau altele de acest gen sunt versiuni modificate ale WhatsApp. Aceste aplicații neoficiale sunt dezvoltate de terți și încalcă Termenii și condițiile noastre. WhatsApp nu acceptă aceste aplicații deoarece nu le putem valida practicile de securitate”.
Facebook, WhatsApp şi Instagram, toate trei funcţionând pe aceeaşi infrastructură, nu au mai mers la nivel mondial de la ora 18.00 aproximativ, ora României, luna trecută. Acţiunile companiei, listată la bursa de la New York, au fost în scădere cu 5,8%. Potrivit Reuters, nu s-a putut confirma imediat problema care afectează serviciile, dar mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc sugerează o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS).
Experţii în securitate care au urmărit situaţia au declarat, pentru Reuters, că întreruperea ar fi putut fi declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, deşi teoretic ar fi posibilă şi sabotarea de către cineva din interior. Un hack din exterior este văzut de experţii citaţi ca fiind mai puţin probabil. Un atac cibernetic care ar putea copleşi unul dintre cele mai populare site-uri din lume ar necesita fie coordonarea între grupuri criminale puternice, fie o tehnică foarte inovatoare, mai scrie agenţia internaţională de ştiri.
Sursă foto: Pixabay