Specialiștii din Statele Unite ale Americii avertizează! În această etapă, copiii sunt încă expuși către infectarea cu noul coronavirus, mai ales pentru că, transmit specialiștii, cei cu vârstele sub 12 ani nu se pot vaccina împotriva noului coronavirus.
Conform The Guardian, specialiștii din Statele Unite ale Americii trag un semnal de alarmă în privința începerii școlilor din toamnă. Copiii cu vârstele sub 12 ani nu se pot vaccina, iar, în același timp, aceștia sunt vectori de transmitere a virusului din China. De asemenea, sunt și victime ale variantei Delta. Francis Collins, directorul Institutelor Naționale de Sănătate din Statele Unite ale Americii face apel la imunizare, îndemnându-i pe adulți să meargă să se vaccineze împotriva noului coronavirus.
De asemenea, în afară de apelul la imunizare, acesta susține faptul că purtarea măștii de protecție este foarte importantă, mai ales când se va deschide noul an școlar. În condițiile în care situația nu se îmbunătățește, se va rămâne la varianta alternativă, și anume susținerea cursurilor online. Avertismentul specialiștilor vine în contextul în care SUA se confruntă cu cel mai mare număr de minori internați în spitale, de la începutul pandemiei, din cauza infectării cu noul coronavirus: 1450.
„Aceasta nu este o declarație politică sau o încălcare a libertăților voastre. Este un dispozitiv medical care salvează viața. A le cere copiilor să poarte o mască este incomod, dar copiii sunt destul de rezistenți. Știm că este posibil ca cei mai mici de 12 ani să se infecteze și, dacă nu avem măști în școli, acest virus se va răspândi mai mult”, avertizează Francis Collins.
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, susține faptul că tulpina Delta a coronavirusului este cu până la 60% mai infecțioasă decât tulpina Alfa – britanică. De asemenea, este de două ori mai contagioasă decât varianta originală a SARS-CoV-2.
„S-a observat o rată bazală de reproducere a cazurilor mult mai crescută decât cea cu care eram obişnuiţi la tulpina parentală, astfel încât o persoană infectată cu astfel de variantă poate să genereze chiar nouă cazuri secundare se pare, or, din acest punct de vedere, rata de atac la nivel populaţional este crescută şi este într-adevăr comparabilă cu ale bolilor pe care noi le ştiam a fi extrem de contagioase precum varicela”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
Sursă foto: Pixabay