Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta” din Capitală, a tras un semnal de alarmă. Tot mai muți pacienți cu forme severe de pneumonie cauzată de COVID-19 ajung la spital. Se pare că oamenii deși au simptome nu acționează și ajung apoi la spital în stare gravă.
Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta” a declarat că malți pacienți își fac rău singuri. Ea spune că un număr mare de persoane nu apelează la medicul de familie sau serviciul 112 decât când nu mai pot respira. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE VACCINUL ANTI-COVID: ”VA FI GRATUIT ȘI NU VA FI CONDIȚIONAT SAU OBLIGATORIU”)
„Suntem încă la un nivel destul de ridicat. E un număr mare de teste pozitive și un număr mare de pacienți care se adresează spitalelor, în condițiile în care, din punctul meu de vedere, numărul de pacienți care au simptomatologie și care sunt la domiciliu încă netestați este mare. Tot mai mulți pacienți ajung cu forme severe de pneumonie care necesită internare și nu au testare efectuată. În jurul lor au alte persoane pozitive, simptomatice, dar care nu sună nici măcar medicul de familie și nici DSP pentru a solicita testare sau 112.
Este o situație care a început să fie prezentă în ultimele zile sau pe care eu am constatat-o la Institutul “Marius Nasta” ca fiind prezentă sau din ce în ce mai frecventă. Pacienți cu forme severe de afectare care ajung în Institut cu saturații de 50-60%, veniți direct de la domiciliu, netestați și care nu se reușește compensarea stării lor de insuficiență respiratorie și necesită internarea în terapie intensivă.”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.
Beatrice Mahler a atenționat că persoanele care prezint simptome specifice noului virus și care nu acționează își riscă singuri viața. Aceștia ignoră boala până în momentul, în care starea lor devine critic. (VEZI ȘI: UN POLIȚIST DIN MEHEDINȚI, RĂPUS DE INFECȚIA CU COVID-19. IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL SURPRINSE LA OMAGIUL PE CARE I L-AU ADUS FOȘTII COLEGI | VIDEO)
„Nu înțeleg de ce aceste persoane așteaptă să se vindece la domiciliu atunci când văd că starea lor de sănătate nu e bună și nu apelează la medicul de familie sau la serviciul 112, decât într-un moment în care riscul pentru viața lor este major.
Există o problemă a locurilor în spitale dar întotdeauna încercăm… Dacă ajunge un pacient, împreună cu centrul operativ găsim o soluție. Undeva în România găsim un pat pentru acest pacient. Ce este important – atunci când ajung în spital, primesc oxigen, asta este primul gest pe care trebuie să-l facem atunci când pacientul ajunge”, a mai declarat Beatrice Mahler.