Primăria Sectorului 4 a transmis, în cursul zilei de vineri, un comunicat prin care a cerut siguranță totală pentru elevii și personalul de la Colegiului Național “Gheorghe Șincai” din București.
Reacția instituției vine după ce școala ar fi omis să raporteze un caz de coronavirus deși la nivelul Consiliului de Administrație al liceului se știa această informație încă din 30 septembrie 2020.
„Primăria Sectorului 4 solicită intervenția în regim de urgență a Inspectoratului Școlar al Municipiului București și a Direcției de Sănătate Publică București, pentru punerea în siguranță a elevilor și a personalului Colegiului Național Gheorghe Șincai.
Citește și: Nelu Tătaru a anunțat în ce condiții va intra Bucureștiul în carantină!
Acest apel public este lansat având în vedere ordinul comun nr. 5.487/1.494/2020, privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, conținutul ședinței din data de 30.10.2020 a Consiliului de Administrație al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” și procesul verbal aferent acesteia, din care rezultă existența a trei cazuri confirmate de Sars-Cov 2 în ultimele 14 zile”, este mesajul transmis de Primăria Sectorului 4.
„Întrucât în cursul zilei de ieri, 01.10.2020, a apărut suspiciunea existenței a cel puțin unui alt caz de Sars-Cov 2 în rândul elevilor de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, considerăm neapărat necesară implicarea instituțiilor sus-menționate pentru identificarea corectă a situației, în vederea prevenirii unor cazuri similare, dată fiind și reticența conducerii unității de învățământ de a declara în timp real toate cazurile de COVID-19.
Mai mult decât atât, Primăria Sectorului 4 solicită sprijinul de îndată al Inspectoratului Școlar al Municipiului București și al Prefecturii Muncipiului București în vederea consolidării și reabilitării clădirii în care funcționează Colegiul Național „Gheoghe Șincai”. Clădirea, monument istoric, a fost expertizată și încadrată în clasa de risc seismic 2, ceea ce înseamnă că fiecare zi în plus petrecută de elevi și de personalul didactic și nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securității și integrității fizice a persoanelor”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Sectorului 4.
„Având în vedere aceste aspecte, precum și necesitatea obținerii autorizației de securitate la incendiu, Primaria Sectorului 4 a îndeplinit deja toate formalitățile legale, iar lucrările de consolidare, reabilitare și punere în siguranță a clădirii menționate ar fi putut fi demarate la începutul lunii septembrie 2020. Acest lucru nu a fost însă posibil întrucât Consiliul de Administrație al unității de învățământ a refuzat în mod nejustificat eliberarea și predarea amplasamentului, deși conform notelor aferente raportului de expertiză tehnică, lucrările ce urmează a fi executate nu pot fi realizate având copii și personal în interiorul instituției.
Nu rata: Anunțul făcut de Monica Anisie! Ce se întâmplă cu elevii care refuză să poarte mască de protecție
În încheiere, atragem atenția tuturor instituțiilor abilitate cu privire la necesitatea intervenției în regim de urgență pentru identificarea celor mai potrivite soluții, care să asigure protecția sănătății și siguranței fizice a elevilor și a personalului Colegiului Național ‘Gheorghe Șincai’”, se mai arată în comunicat.