Monica Anisie a vorbit, marţi seara, despre felul în care se vor desfășura orele de curs în umrătoarea perioadă și despre noua structură a anului școlar. Aceasta a făcut câteva precizări despre felul în care atât elevii, câte și profesorii trebuie să se adapteze la situația actuală.
Ministrul Educației a declarat că ora de curs în noul an școlar va dura 50 de minute, iar fiecare profesor trebuie să îşi formeze sistemul de predare astfel încât să îşi poată acoperi întreaga programă. (CITEȘTE ȘI: EXPLICAȚIA MONICĂI ANISIE! DE CE NU L-A PRIMIT PE SELLY LA MINISTERUL EDUCAȚIEI. „AVEM NIȘTE REGULI”)
„Deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta? Trebuie ca fiecare profesor să se adapteze, depinde de fiecare disciplină, de disciplina pe care o predă şi tocmai de aceea Ministerul Educaţiei a elaborat acele repere metodologice. Au fost profesori care au lucrat la acele repere metodologice. Au experimentat, fiindcă au scris acele repere metodologice profesori care au predat în sistem online în această perioadă. Am ţinut să fie oameni care au experimentat acest lucru şi care ştiu cum anume să poată să se realizeze (…)
Vorbim despre o perioadă în care am predat numai online. Din postura de cadru didactic, mă gândesc cum anume să îmi structurez şi ceea ce am de predat şi ceea ce am de verificat în aşa fel încât în cele 50 de minute să mă încadrez şi să parcurg întreaga programă. Va fi o perioadă în care va trebui să ne adaptăm situaţiei respective (…) Şi eu mă gândesc cum anume aş putea să îmi ţine lecţia, începând cu data de 14 septembrie.”, a declarat ministrul Educaţiei la Digi24.
Monica Anisie a vorbit și despre problema profesorilor care refuză să vină în faţa camerei pentru a preda online. Aceasta a declarat că speră că acest impediment o să fie depășit și că este vorba doar despre o situaţie de moment. (VEZI ȘI: MONICA ANISIE, NOI DETALII DESPRE ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR 2020-2021. CUM SE VA FACE ROTIREA ELEVILOR: „CLASELE NU TREBUIE…”)
„Eu cred că este o situaţie de moment. (…) Poate că este această temere, că suntem expuşi, ar putea oricine să intre, probabil, şi să fie prezent acolo, la ora respectivă. S-a mai întâmplat în această perioadă în care am susţinut cursurile online, însă trebuie să spunem că fiecare dintre noi, cei care suntem la catedră, trebuie să ne gândim că este important să fim la şcoală şi să ne pregătim elevii pentru ceea ce este important (…)
Sancţiuni? Păi, vorbim despre un statut al cadrului didactic, pe care trebuie să îl respectăm cu toţii, vorbim despre o lege, prin urmare (…) Eu nu vorbesc despre sancţiuni pentru că sunt convinsă că vom fi în spaţiul şcolii cei care putem să facem lucrul acesta. Există şi colegi care sunt bolnavi şi faţă de care trebuie să avem înţelegere în aceste momente, să fim alături de ei şi care vor preda în sistem online, dacă nu pot veni fizic la şcoală”, a mai spus Monica Anisie.