Zilele trecute, Andreea Esca și-a deschis sufletul și a vorbit despre tot ceea ce s-a întâmplat în familia ei, în contextul în care atât ea, cât și soțul și fiul ei au fost infectați cu virusul ucigaș. Printre lacrimi, știrista a mărturisit că starea de sănătate a lui Alexandre Eram s-a deteriorat rapid din cauza noului coronavirus și a avut nevoie de îngrijiri medicale extrem de speciale, precum și de un tratament puternic.
Andreea Esca a povestit cu ochii în lacrimi, la Pro TV, ce a simțit atunci când a aflat că starea de sănătate a lui Alexandre Eram nu este cea mai bună. Soțul vedetei a avut nevoie zile întregi de ventilație mecanică, din cauza formei grave de infectare cu COVID-19 pe care a suferit-o.
„Alex, care este un bărbat de 50 de ani, fără niciun fel de boală cronică, un om care face sport, duce o viață ordonată, a făcut cea mai gravă formă dintre noi 3 și m-am trezit că fiul meu îmi spune că soțul meu a fost dus la terapie intensivă. Am crezut că pică cerul pe mine. Nu am înțeles cum putea să cedeze organismul unui om atât de puternic… Plămânii lui au fost afectați într-un timp extrem de scurt. La terapie intensivă a stat foarte multe zile, a avut nevoie de ventilație mecanică. Îmi spunea, atât cât mai putea să vorbească, că așa arată iadul. Aveam impresia că văd un film îngrozitor. Situația se agrava și la un moment dat mi-a scris Alex un mesaj și mi-a zis că nu știe ce să facă, că se simte rău.
Au început să se îmbunătățească lucrurile. Astăzi, acum când vorbesc, spun că fiecare om are limitele lui, le mulțumesc tuturor acelora care m-au privit ca pe un om, sunt un om care face greșeli, nu sunt Dumnezeu, nu sunt un robot. Asta a fost limita mea. Prioritar pentru mine era să mă ocup de sănătatea familiei mele, nu e o rușine, nu mă simțeam în stare să vorbesc” a spus Andreea Esca, despre starea de sănătate a soțului său.
Pe lângă ventilația mecanică de care a avut nevoie preț de câteva zile bune, Alexandre Eram a făcut transfuzie cu plasmă convalescentă și acesta a fost, practic, tratamentul care l-a salvat de la moarte. Conform Ministerului Sănătăţii, acest tip de tratament se poate administra pacienţilor de peste 18 ani cu o progresie rapidă a unei pneumonii severe, ventilaţi mecanic de mai puţin de 10 zile sau în pragul intubaţiei şi ventilaţiei mecanice.