Un epidemiolog din China a ajuns, în urma unui studiu, la o concluzie care dă fiori. Potrivit cercetărilor sale, coronavirusul ar putea supraviețui până la trei luni pe mâncarea congelată. Totodată, acesta consideră că virusul ar putea avea legătură cu produsele alimentare.
CITEȘTE ȘI : Vei rămâne uimit! Câți lei câștigă din salariu o chelneriță la o terasă din Centrul Vechi din București
Expertul precizează, însă, că este nevoie de mai multe investigații pentru a se confirma faptul că virusul poate supraviețui atât de mult pe suprafața alimentelor congelate. Chinezul încearcă, de asemenea, să afle exact de unde a pornit totul, potrivit a1.ro.
Deși s-a spus că teribilul virus rezistă trei zile pe hârtie, experții susțin că noul coronavirus moare în numai trei ore. Deci, pe bancnote acesta nu rezistă mai mult de trei ore. Mai mult, Covid-19 nu rezistă mai mult de două zile, pe sticlă și nu mai mult de o săptămână pe oțel inoxidabil și materiale plastice.
De asemenea, pe suprafața exterioară a măștilor medicale, virusul rezistă nu mai puțin de o săptămână (la temperatura camerei și 65% umiditate).