Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre vaccinul anti-COVID și despre obligativitatea acestuia. În opina acestuia un astfel de vaccin nu are cum să devină obligatoriu odată cu apariția sa. Având în vedere că virusul COVID-19 reprezintă încă o noutate pentru sistemul medical, nici vaccinul nu are cum să fie impus populație, fără a exista înainte o perioadă mai mare de testare.
Subiectul în cea ce privește vaccinarea populației este unul destul de sensibil și atrage păreri atât pentru, cât și contra. Iar la fel se întâmplă și în cazul vaccinului anit-COVID. Într-un interviul la Digi24, ministru sănătății a ridicat această problemă. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU INTERVINE ÎN SCANDALUL „FOTOGRAFIA DE LA ZIUA LUI ORBAN”: „AM TRECUT DOAR. NU SUNT NICI FUMĂTOR, NICI BĂUTOR”)
Nelu Tătaru este adeptul schemei vaccinării obligatorii care este valabilă acum pentru că o consideră absolut necesară, însă lucrurile stau puțin diferit atunci când vine vorba despre vaccinul împotriva coronavirusului. (VEZI ȘI: SUA SE PREGĂTEȘTE PENTRU VALUL DOI AL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. MILIOANE DE DOZE DE VACCIN VOR AJUNGE ÎN FARMACII)
„Am trecut printr-un prim moment al pandemiei, poate vom trece și prin al doilea. Suntem o rată dintre noi care se imunizează. Imunizarea noastră se poate face în două feluri: trecând prin boală sau vaccinându-ne. Deocamdată, vaccinul nu-l avem. Un posibil vaccin toată lumea îl dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an și jumătate după, nu știu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu
Ca și vaccinul antigripal, și vaccinul anti-COVID, le recomand. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel național, pe care le luăm din copilărie, pentru acelea aș face vaccinare obligatorie. Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de testare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a explicat Tătaru, la Digi24.