Un yoghin din India care susține că a supraviețuit fără apă și mâncare timp de aproape 80 de ani a murit de bătrânețe la vârsta de 90 de ani. Celebrul ascet a fost subiectul unui studiu, iar cercetătorii l-au ținut sub observație în două perioade diferite ale vieții sale.
Citește și: Cum ar arăta Terra dacă toți oamenii ar dispărea. Imagini virale în plină epidemie de COVID-19
Vestea tristă că yoghinul Prahlad Jani s-a stins din viață azi, la vârsta de 90 de ani, a fost făcută de unul dintre vecinii lui, Decesul a survenit în timp ce se afla în Charada, satul său natal care este situat în Gujarat, un stat din vestul Indiei.
“A murit marţi dimineaţă, de bătrâneţe, în casa lui”, a declarat Sheetal Chaudhary, unul dintre vecinii săi, relatează Agerpres.
Pustnicul Prahlad Jani a declarat în mai multe interviuri oferite de-a lungul vieții că că nu a mai consumat apă şi alimente de la vârsta de 11 ani. El a dezvăluit la un moment dat că a fost binecuvântat de o zeiţă în copilăria lui, fapt care i-ar fi conferit anumite puteri speciale. Ascetul renumit purta părul lung şi un inel în nas după modelul unei zeiţe hinduse.
“Primesc elixirul vieţii prin orificiul din bolta mea palatină, iar asta îmi permite să trăiesc fără hrană şi fără apă”, a afirmat el pentru jurnaliștii de la AFP în 2003, conform sursei citată mai sus
Află și: Iuliana Luciu a slabit la 54 de kilograme cu dieta yoghinilor! Vezi ce regim DRACONIC a urmat
Autorităţile nu pot să verifice dacă yoghinul Prahlad Jani nu s-a hrănit și nu s-a hidratat deloc pe durata ultimelor opt decenii. În schimb, medicii consideră că este de neconceput ca un corp uman să poată să suporte un post atât de îndelungat. Mai mult, ascetismul său, care l-a ajutat să înfiinţeze o comunitate de fideli, a atras atenţia oamenilor de ştiinţă din întreaga lume. Iar în 2003 şi în 2010, el a fost monitorizat de două echipe medicale indiene.
În timpul celui de-al doilea studiu, pe durata căruia a fost supravegheat în permanenţă de camere de filmat, yoghinul a rezistat fără să bea apă şi fără să mănânce nimic, dar şi fără urinare şi defecare, timp de două săptămâni, uluindu-i pe medicii care aveau sarcina de a îl monitoriza.
“Acest fenomen rămâne un mister”, a declarat un un medic neurolog din acea echipă medicală în faţa reprezentanţilor presei.