Nu mai puțin de 75 de persoane au fost găsite infectate cu virusul COVID-19 la un cămin de bătrâni din București. Între aceștia sunt și angajați ai căminului.
Direcția de Sănătate Publică București a amendat azilul cu 20.000 de lei pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile.
Totul a fost descoperit de DSP, atunci când a făcut un control la azilul din Capitală, duminică, 24 mai. S-a constatat că erau 75 de persoane confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, că nu au fost instituite, de personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile.
CITEȘTE ȘI: NOUĂ ANGAJAȚI KAUFLAND, DEPISTAȚI CU CORONAVIRUS! CE ANUNȚ A FĂCUT DSP ALBA
Conform comunicatului DSP București, focarul din căminul de bătrâni a izbucnit din cauză că „nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)”.
Respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum și interzicerea vizitelor aparținătorilor.
Supravegherea zilnică, clinică și epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât și a personalului, cu monitorizarea temperaturii și a simptomtologiei, cu anunțarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale și faringiene la apariția simptomelor.
NU RATA: CÂȚI OAMENI AU MURIT ÎN LUME DE CORONAVIRUS + CÂȚI S-AU TRATAT SAU SUNT INFECTAȚI
Cohortarea, după testare, a suspecților în saloane/dormitoare și izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se va acționa conform metodologiei.
Intensificarea măsurilor de curațenie și dezinfecție precum și efectuarea curățeniei terminale/dezinfecției terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât și în spațiile comune.
Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecție.
Actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecției cu COVID-19.