Peste 300.000 de elevi vor susține, în mai puțin de o lună, examenele de Bacalureat și Evaluarea Națională. Pentru perioada care urmează, oficiali din Ministerul Educației, dar și din Ministerul Sănătății pregătesc o serie de măsuri speciale, care să-i protejeze pe copii de infectarea cu COVID-19. Chiar și în aceste condiții, părinții se tem să-i lase la școală în plină pandemie de coronavirus.
Astfel, potrivit a1.ro, elevii vor fi întâmpinați la intrarea în unitatea de învătământ de un cadru medical, nu vor sta în clase mai mult de trei ore pe zi și sunt șanse să treacă inclusiv prin tuneluri cu dezinfectant.
Elevii de clasa a 8-a vor face zilnic cel mult două ore (una de matematică și una de română) discipline obligatorii la Evaluarea Națională. La clasa a 12-a, programul va avea cel mult trei ore pe zi.
PRECIZĂRI. OMS respinge teoria SUA: Nu avem dovezi că virusul a plecat din laboratorul din Wuhan
Interesant este că Ministerul Educației nu exclude eliminarea probelor orale de la Bacalaureat, mai ales că nu influențează deloc media finală. În acest fel, cadrele didactice nu ar mai sta față în față cu zeci, poate chir și sute de elevi.
NU RATA: CÂND VOR REVENI ELEVII LA ȘCOALĂ ȘI ÎN CE CONDIȚII. AUTORITĂȚILE IAU ÎN CALCUL 4 SCENARII
Pe 22 iunie, încep probele scrise la Bacalureat, în timp ce Evaluarea Națională are startul o săptămână mai devreme, pe 15 iunie.