O învățătoare din Mehedinți a făcut posibilă școala online pentru toți elevii din clasă, după ce a organizat o campanie de strângere de fonduri. Elisabeta Păcuraru a dus acasă, fiecărui copil, câte o tabletă. În martie, când a început școala de acasă, un singur elev din clasă avea tabletă. Dintre ceilalți 21 de copii, unii nu aveau nici măcar telefoane proprii și își așteptau părinții pentru a putea trimite învățătoarei ceea ce lucraseră. Astăzi, toți elevii din clasa a II-a de la școala din comuna Eșelnița, județul Mehedinți, au tablete conectate la internet și pot participa la cursurile online. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă spune povestea emoționantă a învățătoarei care a făcut posibilă „minunea”.
Nadia este una dintre elevele-model ale învăţătoarei Elisabeta Păcuraru, din comuna Eşelniţa, judeţul Mehedinţi. În momentul în care a aflat că lecţiile se vor face online, părinţii micuţei au intrat în panică, pentru că nu aveau acasă un laptop sau tabletă. Ajutorul învăţătoarei a fost binevenit. (CITEȘTE AICI: La 83 și 86 de ani, au cusut măști din pânzele pregătite pentru propria înmormântare și le-au donat altor bătrâni)
„Acest ajutor a fost binevenit şi îi mulţumim doamnei Vetuţa pentru că fata mea avea telefonul meu, alţii de exemplu nu aveau nici măcar telefon”, spune mama elevei.
Acum, cei 21 de elevi din clasa a 2-a au câte o tabletă pe care să îşi facă temele şi să interacţioneze la lecţii cu învăţătoarea care, cu ajutorul unei fundaţii, dar şi din sponsorizări, a dăruit fiecărui copil o tabletă. (VEZI ȘI: Salvator în prima linie, la 80 de ani: ”Nu mi-e teamă)
„A fost o bombă să zic aşa. În primul rând nu ştiam cu ce să încep, cum să proiectez , nu puteam să proiectez nimic, vreau să spun că timp de două zile am cerut celor de la Bucureşti pe care îi mai ştiam şi i-am întrebat, dar, de dragul copiilor, am zis hai să facem”, spune învăţătoarea care a reuşit, în câteva zile, să strângă banii necesari pentru a cumpăra 21 de tablete.
Întâlnirea video din fiecare zi presupune 2-3 sesiuni (o sesiune durează 40 de minute) și este dedicată unei singure discipline, română sau matematică. Învățătoarea discută cu elevii temele pe care le-au avut și unde au întâmpinat dificultăți și lucrează cu ei noi teste. (NU RATA: M.A.I., mesaj emoționat pentru eroii din linia întâi! Ce omagiu le-a fost adus medicilor și polițiștilor care luptă împotriva COVID-19)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)