Este planul guvernului din Spania de reactivare a forței de muncă. Asta se va desfășura în două etape, plan care ar dura până la finalul acestui an. (Citește și: Semnal de ALARMĂ tras de OMS: ”Nu avem nicio dovadă!” Este vorba de testele rapide)
Ministrul Economiei, Yolanda Diaz, are în vedere măsuri de a reactiva forţa de muncă în două etape care se vor extinde până pe tot parcursul anului, iar aceasta avertizează că hotelurile, barurile şi restaurantele pot rămâne închise până la Crăciun, relatează El Mundo, citat de Mediafax.
În prima etapă a planului se include redeschiderea industriilor textile în această vară, iar a doua etapă constă în repornirea industriilor din sectorul turismului, şi anume redeschidrea hotelurilor, barurilor sau a restaurantelor, etapă se va desfăşura la finalul anului.
Nu rata: COVID-19 în România. Bilanț negru de Înviere – încă 13 decedați!
Sectoare precum cel al turismului, culturii sau activităţilor dedicate timpului liber se vor confrunta cu dificultăţi enorme în ceea ce priveşte redeschidrea lor. Companiile aeriene, croazierele, restaurantele, hotelurile şi magazinele se pot regăsi în zonele afectate, anunţă ministrul Yolanda Diaz.
„Ministerul Muncii şi Economiei Sociale lucrează în două faze pentru a implementa măsurile potirvite în sectoarele cele mai afectate: este vorba despre excepţionalitate atenuată, care va dura până în această vară şi normalitate atenuată, care va dura până la sfârşitul anului”, a transmis Ministerul printr-un comunicat.
Spania, a doua cea mai afetată ţară europeană de pandemie, începe să miște în economie. De săptămâna viitoare, vor avea voie să se ducă la muncă muncitorii din construcţii şi alte sectoare neesenţiale şi care nu pot lucra de acasă.
Află și: Prințul Charles, mesaj pentru români: ”E o țară care are un loc special în inima mea!”
La urcarea în metrou sau în trenurile pentru navetişti, lucrătorii vor primi măşti pe care vor avea obligaţia să le poarte pe tot parcursul zilei de lucru.
Bilanţul victimelor pandemie a depăşit în Spania 17.000 de morţi. În ce priveşte numărul bolnavilor, Spania este pe al treilea loc în lume, au aproape 170.000. Chiar şi aşa, premierul Pedro Sanchez este dispus să îşi asume riscul redeschiderii ţării pentru a nu îngropa economia.