De când a început această pandemie a coronavirusului, oamenii au construit ”mituri” despre COVID-19. Într-o încercare de a crede că pericolul nu este atât de mare sau că existe variante ”fericite” în care noul coronavirus va dispărea – în anumite condiții – foarte mulți dintre cei care caută, cu înverșunare, informații au și creat unele. Dar acestea pot face rău, nu bine.
Organizația Mondială a Sănătății a făcut publice date care distrug aceste mituri, iar concluzia este aceea că doar un vaccin revoluționar va putea lupta eficient împotriva COVID-19. Este și o modalitate prin care oamenii de știință îi avertizează din nou pe oameni că ”miturile” pot fi, de cele mai multe ori, extrem de periculoase, oferind o imagine greșită despre acest virus ucigaș.
Unul dintre aceste mituri ”cu priză la public” este cel referitor la temperaturile crescute care pot ucide COVID-19. Din păcate, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății ne transmit că nu este așa, din datele obținute până acum.
”Din dovezile de până acum, virusul COVID-19 poate fi transmis în TOATE ZONELE, inclusiv în zonele cu vreme caldă și umedă. Indiferent de climă, adoptați măsuri de protecție dacă locuiți sau călătoriți într-o zonă care raportează cazuri COVID-19. Cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva COVID-19 este curățarea frecventă a mâinilor. Făcând acest lucru, eliminați virușii care pot fi pe mâinile dvs. și evitați infecțiile care ar putea apărea atingând apoi ochii, gura și nasul”, transmit medicii.
(CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL CARE NE DĂ FIORI: NOUL TIP DE CORONAVIRUS ESTE DE 10 ORI MAI LETAL!)
Majoritatea persoanelor infectate cu noul coronavirus se pot recupera și pot scăpa de noul coronavirus. Dacă vă infectați, spun medicii, asigurați-vă că vă tratați simptomele. Dacă aveți tuse, febră și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală. Majoritatea pacienților se recuperează datorită îngrijirii medicale.
Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt:
Unele persoane pot dezvolta forme mai severe ale bolii, respectiv pneumonia. Cea mai bună modalitate de a confirma dacă aveți virusul care produce boala COVID-19 este un test de laborator. ”Nu poate fi confirmată infectarea cu Sars-Cov2 prin exercițiu de respirație care poate fi chiar periculos”, afirmă reprezentanții OMS.
(VEZI ȘI AICI: ROMÂNCĂ DE 24 DE ANI, INFECTATĂ CU CORONAVIRUS: ”APĂ NU PRIMIM. MÂNCAREA E CA DE SPITAL. ASISTENTELE, DE NOTA 10”)
Consumul frecvent sau excesiv de alcool nu protejează împotriva bolii COVID-19 și poate duce, firește, la alte probleme de sănătate.
Până în prezent, nu există informații și dovezi care să sugereze că noul coronavirus ar putea fi transmis de țânțari. Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândește în principal prin picăturile generate atunci când o persoană infectată tușește sau strănută, sau prin picături de salivă sau secreții nazale, mai transmit reprezentanții OMS, potrivit româniatv.net.