Un student de 23 de ani din Craiova este un exemplu pentru mulţi dintre noi, în vremea pandemiei de coronavirus. Radu Duţescu a construit, din economiile lui, o poartă de dezinfecţie pe care a donat-o Spitalului de Urgenţă Craiova. Iar povestea nu se oprește aici. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă toate detaliile. (VEZI ȘI: La 83 și 86 de ani, au cusut măști din pânzele pregătite pentru propria înmormântare și le-au donat altor bătrâni. “Nu pot să vă descriu bucuria…”)
Student la Agronomie, Radu a fost impresionat de curajul medicilor care luptă cu virusul. Și, mai ales, în ciuda lipsurilor din sistemul medical. S-a inspirat de pe internet şi a văzut că porţile dezinfectante sunt eficiente. Aproape 2.300 de lei a cheltuit pentru poarta de dezinfectare instalată la spitalul de la Craiova, unde sunt trataţi bolnavii de COVID-19.
„Mi-a venit această idee fiind şi problema aceasta cu COVID-19, trebuie să stăm în casă şi am vrut să ajut şi nu ştiam cum şi m-am uitat la ce a făcut China şi la ce măsuri a luat pentru a stopa răspândirea şi am văzut acele tuneluri”, a spus studentul.
Imediat după ce a terminat lucrarea de care a fost foarte mândru, a contactat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova pentru a o dona.
„Este foarte frumos să ajuţi, e mai frumos să ajuţi decât să ţi se dăruiască. Am luat legătura cu cineva de la spital şi a spus că este binevenită această poartă. Pentru că acolo au un cort de triaj”, a mai spus studentul.
Ulterior, studentul a fost căutat de mai mulţi oameni de afaceri din Craiova care vor să plătească ei materialele pentru a construi şi alte porţi care vor fi donate spitalelor din Craiova. Până la sfârşitul săptămânii viitoare, vor mai fi construite şi alte porți, iar o persoană s-a oferit deja voluntar să suporte cheltuielile pentru una dintre acestea.
„O persoană m-a contactat şi mi-a spus că vrea să facă o donație şi va suporta cheltuielile materialelor dacă sunt de acord să mai construiesc încă una în această perioadă. Iar, dacă tot stăm acasă, eu mă bucur că pot să ajut. Cred că, până la sfârșitul săptămânii viitoare, voi mai produce încă trei astfel de porți. Costurile pentru realizarea acesteia s-au ridicat la 2.300 de lei şi a fost construită din bani proprii. (NU RATA: Ei sunt elevii-voluntari care îi ajută pe medici. „În vremuri tulburi, putem pune și noi umărul la…”)
Este făcută din bare de aluminiu, un material foarte rezistent, şi poate fi folosită și după epidemia de coronavirus. În momentul în care treci pe sub poartă, vapori de dezinfectant sunt pulverizați din toate părțile. Cred că este nevoie în general de astfel de porți, nu doar în asemenea momente”, a mai adăugat Radu Duțescu.
Până în 12 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate, a anunțat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.
„Totodată, până acum, 306 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 310 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 204 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 24.193 de persoane. Alte 68.757 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 62.328 de teste”, a mai informat, duminică, la ora 13, Grupul de Comunicare Strategică. (VEZI ȘI: Mărturiile șocante ale unui român infectat cu coronavirus)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)