Statele Unite ale Americii se confruntă cu o situație medicală critică, fără precedent, doar în ultimele 24 de ore fiind înregistrate nu mai puțin de 1783 de decese provocate de noul coronavirus. Acest bilanț tragic a fost comunicat la ora locală 20.30 de reprezentanții Universității Johns Hopkins, informează AFP.
16.478 de persoane au murit, până acum, în Statele Unite ale Americii, din cauza infecției cu COVID-18, iar autoritățile sunt în stare de alertă, chiar dacă numărul morților a scăzut față de ziua precedentă. După Italia, SUA este țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus.
Potrivit informațiilor transmise de Agerpres, marți și miercuri au fost ”zile negre” în SUA, fiind înregistrate 2.000 de decese în numai 24 de ore. Statele Unite ale Americii contabilizează, din păcate, mai mult de un sfert din cazurile de infecție cu coronavirus declarate, oficial, la nivel mondial, iar statul New York este principalul focar al pandemiei americane, cu peste 7.000 de morţi. O nouă creştere alarmantă a fost înregistrată în cursul ultimelor 24 de ore (+799), ”dar numărul noilor spitalizări nu a fost niciodată atât de scăzut”, a afirmat joi guvernatorul Andrew Cuomo.
(CITEȘTE ȘI: CHINA, AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR ÎN CRIZA CORONAVIUSULUI: ”EXISTĂ RISCUL UNUI AL DOILEA VAL AL INFECȚIILOR CU COVID-19”)
Epidemia de COVID-19 a anulat aproape o treime din producția economiei din SUA în actualul trimestru. Potrivit informațiiloe apărute în mass-media, 48 de state au închis foarte multe din afacerile care se desfășurau în ”vremuri normale”, iar restaurantele, hotelele, magazinele universale și micile întreprinderi au disponibilizat milioane de oameni.
În ultimele trei săptămâni, 16,8 milioane de americani au fost nevoiți să aplice pentru ajutorul de șomaj, ofiiciile de șomaj fiind depășite de situație. Dar estimările sunt sumbre, din acest punct de vedere, transmițând că numărul locurilor de muncă ar putea scădea în continuare, rata șomajului ajungând până la 15% în luna aprilie. Mai mult, afacerile care nu se bazează pe comerțul cu alimente și bunuri de bază au scăzut cu 97% în ultima săptămână a lunii martie, în comparație cu anul precedent, potrivit Morgan Stanley.
(VEZI ȘI: PAȘAPORTELE PENTRU IMUNITATE, VIITORUL LUMII DUPĂ CORONAVIRUS. CUM ARATĂ PLANUL SUA PENTRU IEȘIREA DIN CRIZĂ)