Medicii din Deva au ajuns la capătul puterilor. Aproximativ 100 de cadre medicale lucrează de 10 zile, 24 de ore din 24. Lupta împotriva coronavirusului este din ce în ce mai aprigă, iar medicii sunt îngrijorați pentru familiile lor.
”Medicii au o stare de oboseală, sunt de aproximativ 10 zile, 24 de ore din 24, în spital. Au şi ei familii, sunt îngrijoraţi. Am discutat cu o doamnă medic care spunea că are doi copii mici care au rămas în grija soţului şi este firesc să se gândească la familie, dar în aceeaşi măsură se gândeşte şi la activitatea pe care o desfăşoară în această perioad de criză pentru că suntem ca şi la război. Nu sunt atât de mari nemulţumirile, cum au apărut în spaţiul public, aveau mai mult nevoie de o garanţie, ce se întâmplă în perioada de după cele 14 zile, practic au mai rămas încă 14 zile din perioada de carantinare, ce se întâmplă cu cadrele medicale, fie că sunt medici, fie că sunt asistente sau personal administrativ.
După această perioadă şi noua conducere a spitalului judeţean, astăzi şi mâine va stabili acel plan de măsuri care va fi transmis cadrelor medicale şi de aceea cred că sunt mult mai liniştite acum. După cele 14 zile, cei care doresc să vină la muncă o pot face în împrejurările pe care le vom stabili împreună cu noua conducere a spitalului, iar ceilalţi, dacă vor să opteze în şomaj tehnic sau să îşi facă zilele de concediu legal. Sunt peste 100 de cadre medicale astăzi, care lucrează, sunt mulţi în autoizolare cărora le expiră”, a declarat Florin Oancea, primarul orașului.
Un medic din Deva s-a infectat cu noul coronavirus în spitalul în care lucrează. În cadrul unui interviu, Ioan Demeter, șeful Secției Interne 2 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, a povestit că a contractat COVID-19 în urma unui consult pe care i l-a făcut unui pacient. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE HALUCINANTĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN DIN DEVA. O ASISTENTĂ, ÎN STARE GRAVĂ DUPĂ CE A FOST SCUIPATĂ DE O PACIENTĂ INFECTATĂ CU NOUL CORONAVIRUS)
“Sunt medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, şef de şecţie la Boli Interne 2. Şi am aflat că m-am infectat cu acest virus. Bănuiesc care este contactul care mi-a dat această infecţie. Am făcut o endoscopie la un pacient de la Oncologie, unde medicii şi toţi pacienţii erau infectaţi. Din lipsă de echipament specific pentru o astfel de manoperă care generează aerosol, m-am infectat. Nu am putut lăsa pacientul cu hemoragie digestivă superioară, să nu-i pun un diagnostic, să nu-l tratez. Şi am decis cu cele două asistente cu care lucrez în laboratorul de endoscopie să-i facem gastroscopie cu o costumaţie improvizată, nu specifică pentru ceea ce trebuia”, a povestit doctorul Ioan Demeter pentru digi24.ro.