Mega-dezvăluire marca D.A.S! Fostul premier al Moldovei a fost acuzat de un “tun“ de 2,3 milioane de euro în România. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, dedesubturile unei controversate afaceri transfrontaliere. (CITEȘTE ȘI: ULTIMUL GINERE AL PREȘEDINTELUI S-A CUPLAT CU FIICA UNUI MAGNAT AL IMOBILIARELOR!)
În iunie 2016, fostul premier de peste Prut a fost condamnat la nouă ani de închisoare. Demnitarul a fost acuzat de trafic de influență și luare de mită. După ce a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă, în decembrie anul trecut, Vlad Filat a fost eliberat din închisoare, în urma unei decizii a Judecătoriei Chișinău. Cu toate că este în libertate, fostul premier din Moldova se pare că nu a scăpat de probleme. Vlad Filat a fost acuzat că ar fi înstrăinat mai multe terenuri pe care le deținea în România, în valoare de 2,3 milioane de euro, cu toate că ar fi avut sechestru asigurător pe avere încă din 2016.
Din câte se pare, la scurt timp după ce a fost condamnat la închisoare, fostul premier moldovean a decis să vândă mai multe bunuri pe care le deținea în România. Mai exact, bunurile erau deținute de firma KAPITAL INVEST COMPANY S.A, unde Filat deține 95% din acțiuni. (CITEȘTE AICI: CE DECIZIE A LUAT FOSTA SOȚIE A PREMIERULUI MILIONAR ÎN PROCESUL PENTRU AVERE)
La scurt timp după vânzarea bunurilor, fostul premier a fost acționat în judecată de către unul dintre acționarii minoritari ai firmei, Violeta Scorpan, care a cerut instanței să constate nulitatea actelor de vânzare-cumpărare. Motivând că, pe lângă condamnarea la 9 ani de detenție, lui Vladimir Filat i s-a aplicat masura de siguranță sub forma confiscării speciale a mai multor bunuri mobile și imobile. (NU RATA: DIVORȚUL FIICEI A AFECTAT-O GRAV PE MAMA ANDREEI BĂLAN! IMAGINILE CARE VORBESC DE LA SINE)
”Prin acțiunea înregistrată la instanță, reclamanta Scorpan Violeta a solicitat în contradictoriu cu părâții Filat Vladimir, KAPITAL INVEST COMPANY SA și M.CHIM SRL constatarea nulității absolute a Hotărârii Adunării Generale a Acționarilor KAPITAL INVEST COMPANY SA din 31.05.2017 și constatarea nulității absolute a contractului de vânzare cu rest de preț din 04 aprilie 2017 autentificat sub nr. 22 10/2018 de către notarul public I. P. încheiat între KAPITAL INVEST COMPANY SA(vânzător) și M.CHIM SRL(cumpărător)”, se arată într-un document obținut de D.A.S.
Cu privire la la Hotărărea Adunării Generale a Acționarilor, instanța ar fi constatat faptul că aceasta s-a întrunit într-un mod corect. Și asta pentru că fostul premier moldovean deține 95% din acțiuni și astfel a avut majoritate.
”În cauză, pe fond, instanța constată că Hotărâreea Adunării Generale a Acționarilor pârâtei KAPITAL INVEST COMPANY SA din data de 31.05.2017 a fost adoptată cu majoritatea voturilor acționarilor prezenți, majoritate asigurată prin cota de 95,37 % deținută de pârâtul Vladimir Filat, care a votat prin reprezentant B.C. Reclamanta face parte din categoria acționarilor minoritari persoane fizice din PPM și nu a participat la adunarea general ordinară”, se mai arată în documentele D.A.S.
”Prin cererea de chemare în judecată s-a invocat faptul că dreptul de proprietate asupra acțiunilor deținute de pârâtul Vladimir Filat în cotă de 95,37% s-a stins definitiv și irevocabil la data de 22 februarie 2017, motivat de intervenția unei hotărâri judecătorești de confiscare și de incidența prevederilor art.22 din legea 177/1997 prin care s-a ratificat Tratatul dintre România și Republica Moldova privind asistența judiciară în marterie civilă și penală.
Instanța reține însă că aceste dispoziții legale sunt inserate în Partea a II a Cap. II din Tratatul dintre România și Republica Moldova, aplicându-se doar cauzelor civile, fiind necesar ca situația în care există o hotărâre penală străină de confiscare, ce urmează a fi pusă în executare în România, aceasta să fie supusă procedurii de recunoștere în condițiile art. 140 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală. Caracterul executoriu nu intervine automat pe teritoriul României la momentul rămânerii definitive a hotărârii respective, lipsind dovezi privind recunoașterea în România a hotărârii penale pronunțată în Republica Moldova”, se mai arată în documentele citate.
”Respinge excepțiile privind lipsa de interes și tardivitatea acțiunii. Admite excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtului Vladimir Filat. Respinge acțiunea formulată de Scorpan Violeta domiciliată în …., în contradictoriu cu pârâtul Vladimir Filat, cu domiciliul ales la Cabinet de Avocat ……din Iași, pe excepția lipsei calității procesuale passive și în contradictoriu cu pârâtele KAPITAL INVEST COMPANY SA, cu sediul în Iași….. și M.CHIM SRL, cu sediul în Iași…., ca neîntemeiată. Cheltuielile procesuale avansate de Stat pentru care reclamanta a beneficiat de ajutor public judiciar râmân în sarcina Statului. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, apel ce va fi depus la Tribunalul Iași”, se arată în decizia magistraților. (NU RATA: IUBITUL SECRET AL IOANEI GINGHINĂ ESTE UN CUNOSCUT INFLUENCER ÎN TURISM!)
Nadejda şi Vladimir Filat s-au căsătorit în 11 ianuarie 1992 şi au divorţat în 27 iulie 2012. Cei doi au împreună un băiat, Vlad-Luca, şi o fiică, Iustina. Vlad Filat s-a căsătorit din nou, în 2013, cu jurnalista Angela Gonţa, cu care are o fiică. Filat şi Gonţa au divorţat în august 2016. Nadejda Filat s-a recăsătorit şi ea, în 2015, în insula Praslin (Seychelles) cu Daniel Diviricean, fost consilier al lui Vlad Filat. Fosta doamnă Filat şi-a schimbat şi numele în Sanda Diviricean.
Fostul premier al Republicii Moldova a fost condamnat, în iunie, 2016, de Judecătoria Buiucani la nouă ani de închisoare pentru fapte de corupţie şi la plata unei amenzi penale de 60.000 de lei moldoveneşti. Instanţa a decis şi confiscarea averii dobândite ilegal. În noiembrie 2016, Curtea de Apel Chişinău a menţinut sentinţa în mare parte, modificând doar câteva aspecte referitor la confiscarea bunurilor fostului premier. Decizia a fost contestată la Curtea Supremă.
Filat a fost acuzat că ar fi primit milioane de dolari pentru a-şi trafica influenţa în perioada în care se afla în fruntea Guvernului. Banii ar fi fost daţi de Ilan Shor, fost şef al Băncii de Economii, care ar fi formulat un autodenunţ în cauză. Filat a fost arestat în 15 octombrie 2015 şi a pledat nevinovat. (NU RATA: CELEBRUL GHEORGHE GHEORGHIU ȘI-A EXECUTAT SILIT FOSTA IUBITĂ!)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)