Oamenii vin şi se roagă de foarte multă vreme la mormântul lui Arsenie Boca, fiindcă pelerinii trăiesc cu credinţa că acest extraordinar drum spiritual le va aduce bunăstare sau, având probleme medicale, vindecarea unor boli grave. S-a spus de foarte multe ori, de-a lungul timpului, că părintele Arsenie Boca avea ”darul” de a ”vedea” ce se va întâmpla în viitor, iar profețiile sale sunt încărcate de tensiuni, durere și dezastre.
Un ”Jurnal Secret” al lui Arsenie Boca a părut, multă vreme, doar o fantezie. Numai că, între anii 1946 și 1950, părintele a scris o lucrare de mai multe sute de pagini care poate fi considerată jurnal. În cuprinsul lucrării, Arsenie Boca a inserat învățături și texte religioase, iar acest ”Jurnal” nu a fost făcut public decât după moartea părintelui. De fapt, nici nu a fost descoperit până la moartea lui Arsenie Boca, iar locul unde a fost găsit este Așezământul Monahal de la Sinaia.
Arsenie Boca a lăsat și un mesaj cutremurător pentru România, în jurnalul său. Părintele a scris că ”regiunea” este una unde acum se bea foarte mult, există cei mai mulți copii bolnavi de nervi, iar oamenii – din nefericire – nu vor să aibă copii.
„Cele mai grele boli sunt bolile de nervi. Mor nervii şi te trezeşti slăbănog, tremurând de nu te mai poţi opri, sau bolnav la casa de nebuni. Nu e boală de moarte, dar nici leac nu are. Şi cine distruge nervii? Iată cine, spun doctorii: beţia, curvia şi bolile ei, mânia sau furiile şi supărările peste măsură. Deci feriţi-vă de acestea, că ele omoară milioane de firişoare (celule) nervoase, care nu se mai refac în veac. Toate celulele se refac, afară de celula nervoasă. Un tată pătimaş de acestea n-are urmaşi sănătoşi, ba şi în nepoţii şi strănepoţii săi se moşteneşte ceva găunos, care la o întâmplare oarecare răbufneşte afară. E destul ca un tată să se îmbete o dată, ca să aibă din beţia aceasta un urmaş cu boala copiilor – epileptic. E destul să-şi sperie soţia o dată în vremea sarcinii ca dintr-asta să se aleagă un copil nenorocit toată viaţa. Aşa se răzbună păcatele părinţilor în bieţii copii, care nu au vină. Spun acestea şi am de gând s-o mai spun, fiindcă în regiunea aceasta – odinioară capitala Daciei – acum se bea cel mai mult rachiu, de aceea aici sunt cei mai mulţi copii bolnavi de nervi – deşi oamenii pătimesc şi de alt rău mai mare: nu vor să aibă copii” – (20.III.49, Prislop)