Majoritatea oamenilor se gândesc deja cu teamă la numărul de kilograme pe care îl va afișa cântarul pe 1 ianuarie. Și asta pentru că perioada sărbătorilor vine la pachet și cu câteva kilograme în plus, de care ne dorim să scăpăm cât mai repede. CANCAN.RO, SITE-UL NUMĂRUL 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă diete-fulger care să vă ajute să arătați cât mai bine în noaptea de Revelion.
Kilogramele în plus sunt o problemă pentru toţi dintre noi, însă atunci când se apropie evenimente importante parcă intrăm în panică şi ne-am dori ca surplusul să dispară ca prin minune. După mesele de Crăciun, problema este şi mai mare pentru că, în numai câteva zile, trebuie să ajungem din nou măcar la formele de dinainte, ca să arătăm perfect la petrecerea de Revelion. (VEZI ȘI: Dieta disociată. Slăbești 5 kilograme în 7 zile, cu mesele din dieta disociată)
Iată câteva diete-fulger, salvatoare!
Micul-dejun:
Omletă din 4 albuşuri de ou cu legume tăiate bucăţi (ardei, baby spanac, roşii)
O felie de toast integral
Un iaurt grecesc (150g)
Gustare
Un grepfruit roşu
Prânzul
Paste integrale cu pui (150g)
Gustare
Un măr
Cină:
150g de somon cu 100g de orez brun şi broccoli
Micul-dejun
175 g brânză cottage
5 biscuiţi integrali
Cafea sau ceai verde
Gustare
Sandviș cu piept de curcan (o felie de toast integral cu piept de curcan, salată verde și roșie)
Prânzul
Salată de ton (ton 150g cu ceapa, ardei, roșii, măsline, lămâie)
Gustare
O portocală
Cina
150 grame de piept de pui fiert
Un cartof dulce la cuptor
O salată verde
Micul-dejun
Cereale din ovăz 100g
Un iaurt grecesc
Cafea
Gustare
50g brânză degresată
5 biscuiți integrali
Prânzul
Supă de pui
Salată verde cu somon afumat (100g), roșii cherry și ardei roșu
Gustare
Un fruct (măr sau banană) sau 100g zmeură
Cina
Pește (Merluciu, hering, păstăv) la cuptor 150g
Ciuperci la cuptor sau pe grătar 150g
Micul dejun:
Prânzul:
Cina
Condimentează-ți fiecare zi cu câte 30 de minute de mișcare. Sezonul rece nu este o scuză pentru a sări peste această componentă esențială a unui stil de viață sănătos.
La micul dejun poţi consuma două ouă ochiuri sau făcute omletă, roşii la grătar sau ciuperci, 50 g ovăz înmuiat în apă cu câteva felii de fructe alături şi 125 g iaurt degresat cu câteva caise uscate.
Pentru masa de prânz poţi opta pentru o salată de legume, cât de mare, şi 100 g ton sau somon ori creveţi. De asemenea, mai poţi mânca 200 g cartofi copţi cu 2 linguri sos salsa şi salată de legume, oricât de multă, 50 g pate de ficat cu conţinut scăzut de grăsimi şi 3-4 biscuiţi tip crackers.
La cină, mănâncă 100 g de somon la grătar cu legume la discreţie, 50 g de paste cu 200 g sos de roşii,ciuperci,ceapă şi ardei. În plus,mai poţi mânca 100 g pui cu legume la grătar.
Antrenamentele vin să completeze eforturile de pierdere în greutate. Așadar, dacă vrei rezultate cât mai rapide, trebuie să știi care dintre cele trei forme de antrenament este mai eficientă sau mai potrivită obiectivelor tale.
Antrenamentul cardio este foarte accesibil și eficient atunci când vine vorba de slăbit. Condiția este să creezi un deficit caloric. Acest lucru presupune să topești mai multe calorii decât consumi. Pentru a desfășura un antrenament cardio nu ai nevoie de cunoștințe vaste în materie de fitness. Alergatul, de pildă, în aer liber sau pe banda de fitness, este suficient.
Atunci când vine vorba de topit calorii, un antrenament HIIT este mai eficient decât unul cardio. De ce? În timpul unui astfel de antrenament, organismul atinge consumul maximum de oxigen într-o perioadă foarte scurtă de timp. Pentru că efortul depus este unul mare, mușchii lucrează la capacitatea lor maximă. În astfel de condiții, corpul va avea nevoie de mai mult oxigen, iar acest lucru va crește perioada de ardere a grăsimilor cu până la 48 de ore după finalizarea antrenamentului.
Să recapitulăm: cardio te ajută să topești un număr semnificativ de calorii, însă HIIT te ajută să topești un număr mai mare de calorii, în timpul și după antrenament. Așadar, care este rolul antrenamentului cu greutăți? Antrenamentul cu greutăți te va ajuta să slăbești cu 40% mai mult decât alte forme de antrenament. Atunci când vine vorba de slăbit, ce mănânci contează în proporție de 90%, iar aerobicul sprijină procesul de pierdere în greutate, însă nu la fel de mult pe cât credeai. Antrenamentul cu greutăți, atunci când este combinat cu cele două, este rețeta succesului. (CITEȘTE AICI: Dieta daneză cu pui. Cum poți slăbi 10 kilograme fără să te înfometezi)