Mita continuă să fie o practică în unităţile medicale. O arată cel mai recent studiu întocmit de Anti-Bribery Synergy. Locul 1 în topul ruşinii il ocupă Spitalul Universitar de urgenţă din Capitală, iar reacţia conducerii nu a întârziat să apară.
La întrebarea „Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?”, 153 de pacienţi care au ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală au răspuns afirmativ. Pe locul 2 în topul şpăgilor se află Spitalul Universitar de Urgenţă din Brăila. 147 de pacienţi au confirmat că au dat mită cadrelor medicale.
Locurile trei şi patru sunt ocupate de Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan din Bucureşti, cu 98 răspunsuri afirmative şi de Spitalul Clinic Filantropia, cu 95 de răspunsuri. Urmează Institutul de Boli Infecțioase Matei Balş şi Institutul Clinic Fundeni.
Nici bolnavii de cancer nu scapă de dat şpagă. 83 de pacienţi ai Institutului Oncologic Trestioreanu, din Bucureşti, au declarat că medicii şi asistentele le-au cerut bani sau atenţii. Locul opt în topul ruşinii este ocupat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului din Capitală, unde 80 de pacienţi au rescunoscut că au dat mită. Şi nici provincia nu se lasă mai prejos. Urmează Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploiești, cu 71 de cazuri, relatează antena3.ro.
Top 10 se încheie cu judeţul Argeş, unde 59 dintre cei care au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, au recunoscut că au fost nevoiţi să dea atenţii pentru a fi îngrijiţi de medici.